Blauw is de perfecte kleur voor je slaapkamer. In staat om andere tinten mooi af te zetten en aan te vullen, het heeft ook een diep kalmerend effect. Blauw valt in een breed spectrum van tinten, van de lichtste schemerige blauw tint die een kustgevoel kan creëren tot diepe inktzwarte blauw.

Hoe je blauw in je decoratie palet gebruikt, kan op enkele belangrijke factoren zijn gebaseerd. Als je hoge plafonds en / of grote ramen hebt die veel licht binnenlaten, kun je de muren schilderen met een donkerblauwe tint en moderne accenten toevoegen van lichtroze of grijs.

Als je echter een luchtig gevoel wilt creëren – misschien in een kleinere ruimte – zal een lichter thema beter passen, op basis van een palet van aquamarijn en wit de kamer uitwerken is dan misschien een beter idee.

 

Om een ​​rustieke uitstraling te geven aan je slaapkamer kun je gebruik maken van beuken, eiken en walnoot wat contrasterend is en fantastisch staat bij blauwtinten.

Een op het strand geïnspireerde make-over is ook heerlijk effectief en eenvoudig te realiseren.

Lees verder om meer van deze blauwe slaapkamerideeën te ontdekken.

1. Verf de muren diepblauw voor een inspirerende slaapkamer of werkruimte

Slaapkamer met donkerblauwe muur en wolkenbehang

Met een redelijk eenvoudig bed en eenvoudige rekken met hierop een spiegel om je make-up uit te werken of in dit geval je e-mails te bekijken, kan een dergelijke ruimte een dubbele functie hebben en zeer stijlvol zijn. Diepblauwe muren en grillig behang maken het kalm maar inspireren ook creativiteit. Zeker als grilligheid gecreëerd wordt in de vorm van wolken zal het zeker de creativiteit bevorderen.

2. Introduceer de kust in blauw, grijs en neutrale kleuren

Slaapkamer met strand gevoel om heerlijk tot rust te komen

Dompel jezelf onder in een relaxte omgeving die wordt beïnvloed door de kust, met vloeiende contouren en kust-kleuren zoals kiezelgrijs, zeeblauw en zand. Een schilderachtig gestreept behang in een kalmerende blauw en grijze kleur weerspiegelt het rustgevende gevoel van de waterkant – perfect voor het creëren van een uitnodigende plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte/stress.

Blijf bij horizontale strepen en zachte kleur effecten. De geschilderde vloer weerkaatst de diepblauwe zee, terwijl texturen als hout, mandjes en het tapijt de sfeer doen opleven.

3. Combineer blauw grijs en geel

Slaapkamer met grijs, blauw en geel gecombineerd met klassieke details

Voor een zachtere uitstraling in een slaapkamerconcept, combineer je een diep indigoblauw met diverse andere blauwe tinten, voeg textuurhout (zoals deze vintage kast) en veel zacht textiel toe voor een comfortabele, gewaagde look. Kleine accent kussentjes van citroengeel zullen een directe maar niet schokkend detail toevoegen aan de toch al leuke kamer.

4. Ga tropisch met een mix van blauw en groen

Waarom zou je geen jungleprint gebruiken als achtergrond voor je eigen regenwoud slaapkamer? De look combineert bladgroen, indigoblauw en mat oranje. Het behang kan prijzig zijn, daarom is hier het onderste deel van de muur  geschilderd in een complementaire kleur. Wel eens over gedacht om niet de volledige muur te behangen maar slechts een deel?

Vergroot het gevoel van luxe met een gestoffeerd bed in een rijke fluwelen stof, voeg dan lagen met bijpassend linnen beddengoed toe om het af te maken. Creëer het gevoel van een luxe verblijf in een boomhut door de introductie van de gevlochten lampenkappen en de super moderne boomstronk tafeltjes

5. Gebruik een diepe blauwe kleur als achtergrond voor een wereldse uitstraling

Slaapkamer met diverse natuurlijke kenmerken, leren kastjes en decoratiekussens

Verzamel karaktervolle, goed ontworpen meubelstukken en ze voeren elke trend aan – zoals deze stoere, Amerikaans geïnspireerde look – met gemak uit. Een zacht grijsblauw is de perfecte ontspannen achtergrond die het koele grijze bed en de warme leren kast en oranje accenten met elkaar verbindt.

Een aan de muur bevestigde lamp bespaart oppervlakteruimte en geeft de kamer een enigszins industriële uitstraling, net als het stoffen hoofdeinde waar nog eens mooie kussens voor geplaatst zijn.

6. Combineer groentinten en blauw voor een energieke look

Ideale kleur combinatie voor een slaapkamer, groen met blauw

Creëer een levendig, beetje middeleeuws gevoel door abstracte patronen te combineren met ronde meubels in een retro-palet van groen, blauw en grijs. Wees niet bang om botsende kleuren te gebruiken. Als een volledige muur te veel is om in 1 kleur te verven, neem het idee van hierboven over en verf in plaats van de hele muur maar de helft.

Als je één ruimte gebruikt voor meerdere activiteiten (bijvoorbeeld studeren en slapen), kun je overwegen om verf te gebruiken om onderscheid te maken tussen de gebieden in plaats van behang, dit is later altijd makkelijk nog te veranderen als de kleur net niet bevalt.

7. Stijl een slaapruimte in turquoise en koraal

Heerlijk licht blauw voor in de slaapkamer voor op de muur en bijpassend tafeltje

Ga modern met frisse witte accenten en heldere accenten die het Caribisch gebied oproepen aan de gang, je zult het gevoel krijgen alsof je het hele jaar door op vakantie bent.

Gebruik de hoogte van de kamer om de opslag naast het bed te maximaliseren. Kies een paar hoge kasten om het bed te omlijsten en meteen een oplossing te vinden om al je dagelijkse benodigd heden te laten. Plaats slimme dozen en opberg kistjes voor verdere organisatie van de ruimte. Een laminaatvloer met een rustieke afwerking voegt diepte toe.

Trek dingen samen door de muren en een meubel in dezelfde kleur te schilderen. Hier, een salontafel aan de voet van het bed is handig om eventueel je kleding op te leggen voor het slapen gaan of gooit er de decoratieve kussens op net voordat je in slaap valt.

8. Werk vanuit een muur met een landschap

Natuurlijke achtergrond in een slaapkamer, beetje retro met zachte kleuren

Misschien ken je het nog wel van vroeger, een beetje retro behang was het startpunt voor deze dromerige slaapkamer. Accessoires in grijstinten en net dat kleine beetje lavendel kleur in het schilderij geven een volwassener uiterlijk dan roze. 2 verschillende nachtlampen en nachtkastjes zorgen ervoor dat het algehele schema niet al te gekunsteld is.

9. Omarm een ​​klassieke combinatie van wit en blauw

Wederom de perfecte slaapkamer combinatie van blauw en hout

Combineer traditionele tegelpatronen met frisse witte muren en gecoördineerd geverfd meubilair. De enige regel is om vast te houden aan een strikt kleurenpalet.

Leg een statement af door een meubel diepblauw te schilderen voor een gedurfd contrast met de blauwwit behangen wanden. Is het jou opgevallen dat het behang niet helemaal tot aan het plafon is geplakt? Net dit strookje over laten zorgt ervoor dat het plafon nog een stuk groter lijkt.