Tuinkas-met-polycarbonaat-perlaplast-kunststofshop

Verbouw uw groenten en planten in een tuinkas!

Houdt u ook zo van tuinieren? En heeft u weleens nagedacht over een heuse tuinkas? Hierdoor kunt u in de zomer én winter genieten van tuinieren. Tenminste als u uw tuinkas voldoende heeft geïsoleerd of verwarmt in de winter. Een tuinkas van zorgt tenminste voor een verlening van de groeiperiode van uw groenten en planten. En daardoor heeft u dus meer groente per jaar!

Doe het zelf: een tuinkas van kunststof

Bent u een echte doe-het-zelver? Dan kunt u in enkele dagen zelf een kas proberen te bouwen. Dit heeft namelijk wel wat voeten in aarde. Het is een precisieklus, maar gelukkig zijn er online veel instructievideo’s te vinden hierover. En welk materiaal gebruikt u voor de kas? Wij duiken dieper in op een kunststof tuinkas. Dit biedt namelijk vele voordelen:

  • Enorm sterk materiaal waardoor weersinvloeden en/of vogels geen bedreiging zijn;
  • Werkt isolerend waardoor het kweekseizoen in de kas wordt vervroegd en verlengd;
  • Het materiaal is onbreekbaar waardoor u tijdens de montage geen breuken zult ondervinden;
  • De lichtdoorlaatbarheid is zelf bij aanschaf te bepalen, zodat gewassen niet zullen verbranden;
  • Kosten zijn lager dan glas.

De kunststoffen polycarbonaat en plexiglas zijn erg geschikt voor een tuinkas vanwege hun sterkte en slagvastheid. De kunststofsoort polycarbonaat is namelijk onbreekbaar en volledig transparant oftewel helder en UV bestendig. Zowel polycarbonaat als plexiglas zijn goed te bewerken.

De ideale kunststof tuinkas

Een kunststof tuinkas maken is dus een flink karwei. U dient immers ook alle materialen te verzamelen. Ook zijn er diverse kant-en-klare pakketten leverbaar met alle materialen, waardoor u alles slechts in elkaar hoeft te zetten. Al met al een uitdagende klus, maar als u uw eerste groentes eet uit uw eigen kunststof tuinkas bent u een blij mens, dat beloven we u.

Terrasoverkapping-met-polycarbonaat-perlaplast-kunststofshop

Waar moet je op letten bij het dak van een overkapping?

Een overkapping in je tuin is natuurlijk erg fijn en biedt veel voordelen. Maar waar moet je op letten bij met name het dak? Het is belangrijk om vooraf te weten welk materiaal je nodig hebt en wat hierbij de voor- en nadelen zijn. We richten ons nu voornamelijk op een houten en kunststof dak van een overkapping en brengen de verschillen naar voren.

Overkapping tuin dak met hout

Een houten dak bij een overkapping zorgt voor één geheel met je huis of schuur. Het geeft bijvoorbeeld een mooi en sfeervol balkenplafond. Een houten overkapping dient nog wel geverfd te worden en is daardoor in veel kleuren toepasbaar. In tegenstelling tot een kunststof overkapping: hierbij zijn de kleuren beperkt. Een houten dak van uw overkapping heeft ook een minder lange levensduur ten opzichte van een kunststof dak. Ook is het onderhoud aanzienlijk meer bij een houten dak. Bij je keuze is het dus van belangrijk om te kijken wat u belangrijk vindt. Ga je voor sfeer? Of een overkapping met veel lichtinval? En hoeveel onderhoud wil je aan een overkapping besteden?

Afhankelijk van je budget is een houten dak op een overkapping een zeer geschikte oplossing.

Dak overkapping met kunststof

Indien je op zoek bent naar een zogenaamde ‘tuinkamer’ kun je het best kiezen voor een kunststof dak voor uw overkapping. Je krijgt dan de meeste lichtinval in jouw overkapping. De kosten van een kunststof dak zijn aanzienlijk lager dan een houten dak. Wees niet bang voor krassen of deuken in het kunststof glazen dak. De kunststof platen zijn van onbreekbaar materiaal, waardoor een breuk is uitgesloten. Kunststof platen zijn van licht materiaal (lichter dan hout), waardoor de gehele constructie minder wordt belast. Een overkapping met kunststof is dus zeker een aanrader, afhankelijk van uw wensen. Het geeft uiteraard een minder knusse sfeer dan een houten dak.

Zowel hout als kunststof zijn prima te bewerken. In beide materialen is te zagen en te boren.