Hebbedingetjes die zeker niet in je huishouden mogen ontbreken

Er zijn een aantal zaken die je zeker moet hebben en kan gebruiken in elk huishouden. Ze staan vaak niet meteen op je verlanglijstje, maar pas wanneer je ze niet hebt, merk je pas dat je ze eigenlijk wel zou kunnen gebruiken. Denk maar aan rubberen elastieken of tandenstokers. Andere voorbeelden zijn magneten en onderleggers. Gelukkig heb je hier verschillende mogelijkheden in zodat je er ongetwijfeld vindt die bij jouw interieur passen.

Waarom gebruik maken van onderleggers?

Er zijn verschillende redenen waarom je onderleggers voor op tafel zeker in huis moet hebben. Wanneer je familie of vrienden op bezoek hebt, zorgen onderleggers voor een mooie presentatie van je eettafel. Bovendien zorgen ze voor een extra bescherming voor je tafel zelf. Als je bijvoorbeeld een houten tafel hebt, zou het jammer zijn dat je vlekken van eten hier niet meer uit zou krijgen. Daarnaast met je ze niet noodzakelijk gebruiken tijdens het eten zelf. Ook wanneer je kinderen hebt, kunnen ze als extra bescherming dienen tijdens het knutselen.

Afhankelijk van de inrichting van je woonkamer en je persoonlijke voorkeur, kan je kiezen uit heel wat soorten onderleggers. Je hebt de klassieke onderleggers uit plastic waarbij je het voordeel hebt dat deze heel eenvoudig af te wassen zijn na het eten. Het nadeel is dat dit meestal niet de stijlvolste keuze is. Andere opties zijn bijvoorbeeld onderleggers uit katoen of uit kunststof. Je kan ook kiezen voor geweven onderleggers, maar die kan je niet zo snel en eenvoudig schoonmaken wanneer er eten is tussen gekropen. Welke onderlegger je het beste kiest, hangt natuurlijk ook voor een groot deel af van het interieur dat je hebt gekozen. 

Belang van magneten 

Wanneer je kinderen hebt, kan het soms een chaotisch gebeuren zijn in je huishouden. Je moet met verschillende zaken rekening houden waardoor het soms al eens kan gebeuren dat je belangrijke dingen vergeet. In zulke gevallen kan het handig zijn om bepaalde belangrijke gebeurtenissen of afspraken op een centrale plaats te verzamelen. Een mogelijkheid is om ze bijvoorbeeld op je koelkast te hangen aangezien je die verschillende keren per dag gebruikt. Je kan kleine briefjes maken en ze met magneten op je koelkast hangen. Wanneer je partner dan de koelkast wil opendoen, ziet hij of zij ook meteen wat er belangrijk is en zeker niet mag vergeten worden. 

Je kan de koelkast natuurlijk ook gebruiken om leuke tekeningen of knutselwerkjes van je kinderen op te hangen. Vaak weet je niet goed waar je ze moet hangen, maar een koelkast is hier de ideale plaats voor. Een bijkomend voordeel is dat je alles ook heel eenvoudig van je koelkast kan halen als je met magneten werkt. Daarnaast heb je geen plakband of nageltjes nodig.