Tuinkas-met-polycarbonaat-perlaplast-kunststofshop

Verbouw uw groenten en planten in een tuinkas!

Houdt u ook zo van tuinieren? En heeft u weleens nagedacht over een heuse tuinkas? Hierdoor kunt u in de zomer én winter genieten van tuinieren. Tenminste als u uw tuinkas voldoende heeft geïsoleerd of verwarmt in de winter. Een tuinkas van zorgt tenminste voor een verlening van de groeiperiode van uw groenten en planten. En daardoor heeft u dus meer groente per jaar!

Doe het zelf: een tuinkas van kunststof

Bent u een echte doe-het-zelver? Dan kunt u in enkele dagen zelf een kas proberen te bouwen. Dit heeft namelijk wel wat voeten in aarde. Het is een precisieklus, maar gelukkig zijn er online veel instructievideo’s te vinden hierover. En welk materiaal gebruikt u voor de kas? Wij duiken dieper in op een kunststof tuinkas. Dit biedt namelijk vele voordelen:

  • Enorm sterk materiaal waardoor weersinvloeden en/of vogels geen bedreiging zijn;
  • Werkt isolerend waardoor het kweekseizoen in de kas wordt vervroegd en verlengd;
  • Het materiaal is onbreekbaar waardoor u tijdens de montage geen breuken zult ondervinden;
  • De lichtdoorlaatbarheid is zelf bij aanschaf te bepalen, zodat gewassen niet zullen verbranden;
  • Kosten zijn lager dan glas.

De kunststoffen polycarbonaat en plexiglas zijn erg geschikt voor een tuinkas vanwege hun sterkte en slagvastheid. De kunststofsoort polycarbonaat is namelijk onbreekbaar en volledig transparant oftewel helder en UV bestendig. Zowel polycarbonaat als plexiglas zijn goed te bewerken.

De ideale kunststof tuinkas

Een kunststof tuinkas maken is dus een flink karwei. U dient immers ook alle materialen te verzamelen. Ook zijn er diverse kant-en-klare pakketten leverbaar met alle materialen, waardoor u alles slechts in elkaar hoeft te zetten. Al met al een uitdagende klus, maar als u uw eerste groentes eet uit uw eigen kunststof tuinkas bent u een blij mens, dat beloven we u.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *