Keuken ideeën

Creëer je perfecte keuken met onze enorme verzameling keukenideeën. Je kunt het oude eruit halen en een gloednieuwe keuken installeren of een klein project opstarten om je huidige keuken te verbeteren. Wat voor keuken keukenproject het ook is, we kunnen je van essentieel belang zijn bij het plannen van een keuken tot het kiezen van de juiste keukenverlichting.

In onze keuken; koken, eten, entertainen en socializen we, dus het is belangrijk om een ​​keukenontwerp te maken dat al deze vakjes aanvinkt – en meer. Voor een druk gezinshuis is een ingerichte keuken nodig welke die fantastische functionaliteit biedt en de ruimte “stroomlijnt” om het maximale uit elke centimeter te halen. Als je een krap budget hebt, overweeg keukenkasten op te knappen of investeer je in een nieuw keukenwerkblad om de stijl op te frissen zodat het weer jarenlang mee kan gaan.

Het renoveren van een keuken is een slimme manier voor het verhogen van de waarde van je huis, zodat het prachtige kookeiland een geweldige investering voor de toekomst kan worden. Vaak of je nu nog jaren in het huis blijft wonen of dat je juist gaat verhuizen is het een goed idee om de keuken te renoveren enwaarde te creëren.

Klaar om te beginnen? Blader door onze onderstaande keukenideeënblog om een ​​groot aantal verschillende stijlen te bekijken of om inspiratie te geven of je nu een moderne keuken, traditionele keuken of landelijke keuken wenst.

Stijlvolle keuken in een design interieur

Hou jij er ook zo van om thuis te komen in een interieur waarbij…

Welk servies past bij mij?

Je hebt het je wellicht wel eens afgevraagd: welk servies past…

Sanitaireiland met 3000m2 badkamer showroom

/
Sanitaireiland is de specialist voor alles wat je nodig hebt…

Het plannen en inrichten van je keuken

Keukens zijn de meest “hardwerkende” kamer in huis. In veel moderne huishoudens zijn ze zoveel meer dan een plek om te koken en schoon te maken. Ze zijn het centrum van het huis, waar mensen samenkomen om te eten, te ontspannen en een praatje te maken. Een kook eiland met hieromheen mooie barstoelen is tegenwoordig niet zo bijzonder meer, veel mensen hebben het al en het is een super toevoeging aan je huis.

Met al deze verschillende taken om uit te voeren, is het van essentieel belang om het juiste keukenontwerp te kiezen. Keukens moeten natuurlijk praktisch zijn, maar met een steeds groter wordende reeks keukenkasten, keukenapparatuur, keukenwerkbladen en keukenaccessoires om uit te kiezen, kunnen ze ook een stijlvolle ruimte zijn die je persoonlijkheid weerspiegelt.

Hoe ontwerp je je droomkeuken

Mensen gebruiken hun keuken op verschillende manieren, afhankelijk van de hoeveelheid ruimte waarmee ze kunnen spelen en hun individuele levensstijl. Er zijn echter een paar basisrichtlijnen die van toepassing zijn op elk keukenontwerp en die de basis vormen voor het ontwerpen van de perfecte keuken.

Begin met het scheiden van je keuken in verschillende zones voor koken en werken (bereiden en wassen van voedsel). Je kookzone bevat je oven, kookplaat of fornuis, een afzuigkap en een magnetron als je deze wilt hebt. Zorg ervoor dat dit gebied niet in het pad naar een deur is of de hoofdweg door de kamer blokkeert – het hanteren van warm kookgerei terwijl mensen langs je proberen te lopen is een recept voor een ramp. Dus als je pannen nodig hebt, zet deze onder je eiland, of als je in de hoek van de kamer kookt, zet hier ook de pannen bij in de buurt.

Denk ook aan het hebben ​​van voldoende ruimte naast de kookplaat voor het plaatsen van pannen, het toewijzen van een ruimte voor het opdienen van gerechten en het zorgen voor voldoende ruimte voor de oven zodat de deur ongehinderd open kan – minimaal een halve meter is nodig.

In de werkzone bevind je je koelkast en je aanrecht, vaatwasser en vuilnisbak – deze moeten allemaal zo dicht mogelijk bij elkaar liggen, zodat je overgebleven voedsel in de prullenbak kunt gooien, de borden kunt spoelen en ze in de wasbak kunt stapelen om even af te spoelen zodat de vaatwasmachine met minimale inspanning het werk kan afmaken voor je. Als je een vaatwas machine hebt is het nogsteeds handig om de borden meteen in de wasbak kwijt te kunnen zodat je ze later kunt afwassen en op het droogrek kunt plaatsen.

In een open keuken heb je ook een aparte eet- en / of woonruimte nodig, zo ver mogelijk verwijderd van de werkzone, zodat niemand die eet of ontspant in die gebieden gestoord wordt door de werkzaamheden maar rustig van een afstandje kan kijken hoe het lekkere eten wordt voobereid. Een ontbijt eiland is een slimme manier om informele zitplaatsen in een kleine keuken te persen.

Hoe de juiste keukenindeling te kiezen

De keukenindeling die je kiest, wordt grotendeels bepaald door de ruimte. Een U-vormige keuken is een van de meest ruimtebesparende ontwerpen en is perfect voor kleine keukens. Het zorgt voor maximale opslagruimte en werkblad wat resulteerd in het minimale aantal vierkante meters wat gebruikt wordt. Zorg ervoor dat je hoekkasten met carrousels opneemt in je ontwerp, zodat er geen centimeter opslagruimte verloren gaat.

Show keukens zijn de topkeuze van professionele koks en ambitieuze amateurs omdat ze superefficiënt zijn. Twee series keukenunits lopen parallel aan elkaar, waardoor alles binnen handbereik is. Dit is misschien niet de beste oplossing voor kleine keukens, want je hebt een absoluut minimum van 120 cm nodig tussen de 2 zijdes om een ​​veilige doorstroming mogelijk te maken – 140 cm als meer dan één persoon aan het koken is.

Een meer open versie van show keuken bestaat uit een aantal keukenblokken langs een muur met een tegenovergelegen kookeilandeenheid. Net als bij de L-vormige keuken, kan het eiland een scheiding vormen tussen de keukenruimte en de eethoek of woonkamer. Als de ruimte het toelaat, is de niet-werkzijde van een keukeneiland een geweldige plek om stoelen voor barkrukken op te nemen waar je vervolgens ook weer eens in de zoveel tijd je ontbijt kunt eten.

Hoe je keukenstijl te creëren

Als je eenmaal de perfecte lay-out voor je keuken hebt bedacht, kun je beginnen met het injecteren van je eigen smaak en persoonlijkheid met de kasten en afwerkingen die je kiest. Afwerkingen zoals keukenbladen, keukenbekleding, keukendeuren, keukenvloeren en keukenhendels zullen allemaal een enorme impact hebben op de algehele look en feel van je keuken.

Als je fan bent van een hedendaags design, dan zijn slanke greeploze keukenkastjess met moderne keukenbladen misschien wel iets voor jouw. Als je een druk huishouden hebt, zijn geschilderde keukenkastjes met een slijtvaste keukenblad wellicht een praktischer keuze. Het mooie van geverfde kastjes is dat je ze gemakkelijk kunt herschilderen voor bijna geen geld wanneer ze beschadigd of al wat ouder zijn.

Zorg ervoor dat je voldoende keukenopslag hebt

Het is eenvoudig te onderschatten hoeveel keukenopslag je nodig hebt. Maak een lijst van al je keukenapparatuur – potten, pannen, servies, bestek, apparaten, linnengoed, schoonmaakproducten. Het is belangrijk dat je in je ontwerp mee neemt dat je alles (plus misschien wat extra) kwijt kunt in je keuken.