Een badkamer kan meer bevatten dan je ooit voor mogelijk had gehouden – je hebt gewoon een paar slimme opbergideeën nodig om je rommel op afstand te houden anders ligt het straks helemaal vol.

Op zoek naar badkamerrekken ideeën? Ondanks dat het een van de meest gebruikte kamers in het huis is, is een badkamer vaak een van de kleinste ruimtes en kan het gemakkelijk verslonzen door een druk gezinsleven en het gebrek aan organisatie. Maar of je nu in een zee van schoonheidsproducten verdrinkt, of wordt overspoeld door reservehanddoeken, onze experts hebben de knowhow om je te helpen een rustige balans in je badkamer te bereiken met een paar slimme ideeën.

Dus als je een kleine badkamer hebt met veel rommel, lees dan verder om 10 verschillende manieren te ontdekken om deze ruimte in te delen, of het nu gaat om leuke vintage kasten of badkamerideeën om op een moderne of goedkope manier alles op te ruimen.

1. Maak een specifieke functie voor je opslag

Ladder tegen de muur in badkamer

Badkamer rekken en opslag hoeft niet saai en gewoon praktisch te zijn. Maak van je toiletartikelen een opslag met echt jou “touch” door mooie zeepjes, donzige handdoeken en echter planten op een esthetisch aangename ladderstelling te laten zien. Hierboven heb je een mooi voorbeeldje, eigenlijk stelt het niet zo veel voor, je kunt het eventueel zelf maken en in de kleur schilderen die jij zelf het beste bij jou badkamer vind passen.

2. Hang het op

Kapstok in badkamer

Vaak is het de kleinste ruimte in huis, het is logisch om muren zo veel mogelijk in de badkamer te gebruiken. Slechts een paar haken aan de achterkant van de deur kunnen een grote hulp zijn, maar voor iets met een beetje meer impact, waarom zou je niet proberen een haakrail op te hangen die ook dienst doet als opbergplank voor het opbergen van handdoeken? Het is misschien een van de vreemdste ideeën die we hebben gezien maar het is wel helemaal perfect om een kapstok in je badkamer op te hangen. Heb je daar wel eens aan gedacht? Vaak zijn er super mooie kapstokken beschikbaar voor in je hal maar in de badkamer valt het een beetje tegen wat je aan de muur kunt hangen of denkt te kunnen hangen. Zoals hierboven hebben we een modelletje gezien welke van aluminium is gemaakt, roest niet en kan dus goed tegen de vochtige omgeving van de badkamer, leuk idee of niet? Je kunt hier eventueel nog diverse leuke opbergmanden ophangen en charmante details toe te voegen, zoals hangende plantenbakken, om de ruimte nieuw leven in te blazen.

3. Zet een ladder tegen de muur

Ladder tegen muur in badkamer

Overweeg om het oude idee van een houten ladder te gebruiken – een oude houten a-frame ladder neemt weinig ruimte in als hiervan 1 helft tegen een muur leunt en vormt toch een handig geïmproviseerd ophangscherm voor handdoeken, lotions en drankjes. In principe, als je hier goede rubber voetjes onder monteert is dit ook perfect voor huurders, omdat er geen bevestiging aan de muur voor nodig is.

4. Maak een aantrekkelijk display

Badkamer decoratie aan de muur

Uiteraard alleen als je er van houd kun je de muur volledig aankleden, hierboven hebben we een voorbeeld met alleen maar deco maar je kunt van zelf sprekend ook planten gebruiken om je muur aan te kleden. Het is logisch om muren in de badkamer zo veel mogelijk te gebruiken. Slechts een paar haken aan de achterkant van de deur kunnen een grote hulp zijn, maar voor iets met een beetje meer impact, waarom probeert je dan niet een hele lange plank plank rondom de kamer. Probeer maar eens om schilderijen in dezelfde kleur als je muren te plaatsen en gebruik ze vervolgens om een ​​collectie weer te geven.

5. Werk een hoekje uit met planken

Badkamer hoekje met planken

Kleine badkamers kunnen nog steeds voldoende opbergruimte bieden! Deze kleine verzonken set planken is weggestopt maar geeft nog steeds veel plaats om wat rommel in op te bergen. Geweldig als je niet gezegend bent met ruimte en je zo’n rare hoek hebt waar je niet goed van weet wat er mee te doen.

6. Kijk verder dan je neus lang is

Badkamer met landelijke indeling

We houden van dit badkamerrek-idee. Oude fruitkratten werden ontworpen om zware ladingen te vervoeren, en als zodanig zijn ze meer dan in staat om te gebruiken als opslag in de badkamer. Voeg een gezellig landelijk gevoel toe, gebruik ze opgestapeld in een hoek voor een geïmproviseerde kast of bevestig ze aan je muren als eigenzinnige kastjes. Misschien kom je ooit zoiets tegen op een rommelmarkt, denk dan aan dit idee!

7. Denk aan verzonken planken

Badkamer met verzonken planken

Voeg voor een badkamer in Marokkaanse stijl een aantal verzonken planken toe boven een vrijstaand bad – ze geven niet alleen een prachtige licht effect wanneer kleine waxine kaarsjes worden geplaatst, ze zijn ook geweldig voor het bewaren van toiletartikelen binnen handbereik van het bad. Wel een nadeel van dit idee is dat je het niet zo maar in je bestaande badkamer aan past.