Ideeën voor de woonkamer

Onze huiskamerideeën zijn hier om je volgende leuke projectje te starten. Je kunt hieronder op zoek gaan naar een manier om je woonkamer op te vrolijken of een zitkamer te restylen op vele verschillende manieren. Wij hebben diverse tips en leuke foto’s om een comfortabele ruimte te creëren waar je heerlijk in kunt ontspannen.

Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Vertikaal behang in de woonkamer als decoratie

Kies de juiste raambekleding voor jouw huis

Elke ruimte in je huis heeft een andere functie en ramen. Dat…

Hebbedingetjes die zeker niet in je huishouden mogen ontbreken

Er zijn een aantal zaken die je zeker moet hebben en kan gebruiken…

Duurzame woonkamer creëren met producten van bamboe

/
Bamboe is een van de mooiste natuurlijke materialen die je in…

Hoe kun je duurzaam stoken in de open haard? Hier zijn 10 tips!

/
Hoe kun je duurzaam stoken in de open haard? Hier zijn 10 tips! Een haard heeft…
Diep roze gecomineerd met oranje voor in de woonkamer, inclusie leuke decoratie kussens

4 ontbreekbare meubels en accessoires in jouw woonkamer

/
De meeste woonkamers hebben vaak een gigantische bank met heel…

Deze kamerplanten doen het goed in de schaduw

/
Niet iedereen is gezegend met een zonovergoten huis. Wat moet…
wat zet er in bankstel

Wat zit er in je bankstel en hoe is de kwaliteit opgebouwd?

/
Dus je besluit om een ​​nieuwe bankstel te kopen, maar je…
Warm roze voor in de woonkamer, altijd perfect te combineren met wit
Keine woonkamer met uizicht op de tuin
Grijs chesterfield bankstel gecombineerd met industriele look fauteuil en tafel

Hoe je je woonkamer indeelt en welke decoratie je het beste kunt gebruiken

Een goed uitgangspunt is om na te denken over hoeveel mensen er op regelmatige basis in je woonkamer zullen plaatsnemen. Dit zal je helpen om het juiste meubilair in de woonkamer te kiezen. Hieronder hebben we een paar vragen en tips opgesteld welke je stap voor stap af kunt gaan om tot de perfecte woonkamer te komen.

Wat moet ik in mijn woonkamer doen?

Een groot gezin heeft een flink bankstel en een aantal fauteuils nodig om er zeker van te zijn dat iedereen comfortabel zit. Als de ruimte wat beperkt is, zijn hockers en poefs een slimme manier om extra zitplaatsen te creëren welke eenvoudig kunnen worden opgeborgen op momenten dat er minder mensen in huis zijn.

Bekijk deze link om te weten te komen wat een bankstel van goede kwaliteit maakt

Als je het leuk vindt om te entertainen in je woonkamer, is het een goed idee om een ​​paar licht gewicht stoelen te hebben welke tijden meer sociale gebeurtenissen kunnen worden verplaatst als mensen op bezoek komen. Kleine bijzettafels zijn een andere handige toevoeging, waardoor gasten een plekje krijgen om hun drankjes neer te zetten.

Hoe plaats je je woonkamer meubels?

Dit hangt af van de grootte van je woonkamer en waar de kamer het meest voor wordt gebruikt. Kleine woonkamers vereisen mogelijk dat je meubels tegen de muren plaatst om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor mensen om zich te verplaatsen zonder tegen stoelen of banken aan te lopen of met hun scheenbeen tegen de salontafel te stoten.

Idealiter heb je minstens 50 cm tussen elk meubelstuk nodig voor een optimale doorstroming van het verkeer.

Als je wat meer ruimte hebt om mee te spelen, haal het meubilair dan weg van de muren om een ​​gezellige zithoek te creëren. Dit werkt vooral goed in open woonruimtes, waardoor de relaxruimte (het leef gedeelte) van de doorgangen of het eet-, kook- en studiegebieden kan worden gescheiden.

Een goed tapijt kan ook helpen om een ​​leefruimte in te delen, waardoor het intiemer aanvoelt. Plaats de voorste poten van banken en stoelen op het tapijt en laat de achterpoten los, om niet-overeenkomende meubels een meer uniform gevoel te geven.

Als je woonkamer je belangrijkste tv-kamer is, is het vanzelfsprekend dat je je stoelen op zo moet plaatsen om het beste beeld te krijgen van de televisie, en dat het niet zo ver weg is dat kijkers moeten turen. Een woonkamer zonder televisie geeft je de vrijheid om een ​​ander middelpunt te kiezen, of het nu gaat om een ​​antieke open haard, een sierlijke spiegel of een salontafel met iets bijzonders hierop, kies een punt en ga er voor.

Als je een tv hebt maar niet wilt dat deze wordt getoond wanneer je hem niet gebruikt, kun je hem altijd achter de deuren van een aantrekkelijke tv-kast verstoppen. Er zijn ook kasten waarin de tv verzinkt, als je hem niet gebruikt is hij ook helemaal niet in de kamer zichtbaar, ideaal.

Woonkamer opslag ideeën

Goede opslag in de woonkamer is bijna net zo belangrijk als een goede lay-out van de woonkamer. Rommel kan zich snel ophopen in een ruimte die dagelijks door het hele huishouden wordt gebruikt, dus het is belangrijk dat alles op de juiste plaats staat.

Een salontafel met laden is perfect om afstandsbedieningen binnen bereik maar uit het zicht te houden. Voetenbanken die opengaan om een ​​geheim opberg vak te onthullen zijn vooral in kleine woonkamers een andere nette opruimtruc. Open rekken /planken aan de muur zijn geweldig voor boeken en sieraden, maar het is ook handig om een ​​soort lade- of kastopslag in je woonkamer te hebben, waar je dingen zoals laptops en andere items die je niet wilt tonen kunt neerleggen. Vergeet niet om voldoende ruimte vrij te houden voor meubels met deuren of laden om deze nog goed open te laten gaan.

Wat zijn de nieuwe kleuren voor woonkamers?

Kijk voor de mooiste kleuren voor in woonkamers in 2019 naar onze woonkamerideeën hierboven.

Dat gezegd hebbende, je kunt nooit fout gaan met een zachte basis, daarom zijn onze grijze huiskamerideeën en neutrale woonkamerideeën altijd relevant.

Wat is de beste manier om een ​​woonkamer te verlichten?

Woonkamers zijn multifunctionele ruimtes, dus ze hebben verlichting nodig voor alle verschillende taken die ze moeten uitvoeren. Ten eerste heb je een algemene lichtbron nodig, bijvoorbeeld een hangende plafondlamp, die de kamer zal verlichten op donkere tijdstippen.

Wandlampen en tafellampen geven een zachtere gloed als het tijd is om te ontspannen. Een instelbare leeslamp naast een comfortabele stoel stelt lezers in staat zich op hun boek te concentreren zonder de rest van de kamer te verblinden.

Een formele, salonachtige woonkamer vereist decoratieve verlichting om indruk te maken, of het nu gaat om een standaardlamp of een designer kroonluchter. Je kunt ook overwegen om accentverlichting toe te voegen, zoals een fotolicht om de aandacht te vestigen op een favoriet kunstwerk.

Het is een goed idee om ten minste twee stroomkringen te hebben voor je woonkamerverlichting – één voor de hoofd verlichting en één voor zachtere verlichting – evenals dimmerschakelaars, zodat je het lichtniveau naar wens kunt regelen.