Hoe stel je een woonverzekering samen voor jouw huis?

Veel mensen staan er niet bij stil, maar in de loop der jaren geef je heel veel geld uit aan je woning. Je moet daarbij niet alleen denken aan de woning zelf als je hier de eigenaar van bent, maar ook je interieur heeft vaak veel geld gekost. Het is daarom opmerkelijk dat een groot deel van de Nederlanders geen goede woonverzekering heeft afgesloten. Hiermee lopen ze grote risico’s. Het vervelende is dat je dit pas realiseert op het moment dat het vaak al te laat is. Breekt er een keer brand uit, of krijg je te maken met waterschade, dan krijg jij de rekening gepresenteerd. Zorg er daarom voor dat je een goede verzekering afsluit, zodat je een beroep op je verzekering kunt doen wanneer je door het noodlot getroffen bent.

Welke verzekering past het beste bij jouw woonsituatie?

Ieder mens is anders en dat betekent ook dat er niet een soort verzekering is die geschikt is voor iedereen. Dat is maar goed ook, want omdat je je verzekering kunt afstemmen op jouw woonsituatie, kun je er ook optimaal profijt van hebben. Als je een woning huurt, hoef je maar een polis af te sluiten. Dit is de inboedelverzekering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de inboedelverzekering Univé. Met deze verzekering kun je schade die ontstaan is aan de spullen in en rondom je woning, laten uitkeren. Wat ook goed is om te weten, is dat je je inboedelverzekering ook kunt gebruiken wanneer je schade hebt opgelopen als gevolg van cybercrime. Iedereen kent waarschijnlijk de dubieuze mailtjes wel waarin je miljoenen beloofd worden. Deze bevatten vaak links die schadelijk zijn en waardoor je veel geld kunt verliezen. Met een goede inboedelverzekering ben je verzekerd tegen dit soort schadeposten. Je merkt het: een inboedelverzekering dekt meer dan je denkt.

Voeg een opstalverzekering toe wanneer je de eigenaar van je huis bent

Heb je het huis waarin je woont zelf gekocht? Dan heb je niet genoeg aan enkel de inboedelverzekering. In jouw geval moet je namelijk ook nog een opstalverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt alle schade die ontstaan is aan je woning zelf. Een inboedelverzekering heeft namelijk alleen betrekking op de spullen in je woning. Omdat brand bijvoorbeeld geen onderscheid maakt, zul je niet alleen schade aan je spullen hebben bij een brand, maar zal ook je woning fors beschadigd zijn. Je kunt dan je opstalverzekering gebruiken om de woning te laten herstellen. Juist deze kostenposten kunnen heel hoog zijn wat het extra belangrijk maakt om een opstalverzekering af te sluiten. Ook alle spullen die aan je woning vastzitten, bijvoorbeeld je zonnepanelen, worden door deze verzekering gedekt. Een goede opstalverzekering is daarom belangrijk voor mensen die een duurzame woning nastreven. Kijk op de site van je verzekeraar voor meer info over dit onderwerp.

Heb je baat bij de aanvullende verzekeringen?

Tot slot willen we je wijzen op de aanvullende verzekeringen. Met deze pakketten kun je je woonverzekering als het ware fine tunen. Heb je dure apparatuur in huis staan, verzeker deze dan extra zodat deze altijd vergoed worden. Je kunt hiermee ook schade aan je telefoon laten herstellen. Sterker nog; ook de telefoons van alle gezinsleden vallen onder dezelfde polis. Zo voorkom je dat kleine ongelukjes kunnen leiden tot grote schadeposten.