Je hebt al van je huis gehouden sinds de eerste dag dat je de sleutels kreeg. Maar in de loop van de jaren heb je ideeën uitgebroed en geprobeerd manieren te bedenken om nog meer van je huis te houden. Het verbouwen van de keuken is waarschijnlijk het beste idee dat je hebt gehad. Slechts één probleem: het renoveren van een keuken kan een dure onderneming zijn.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige opties om je keukenvernieuwingsdromen waar te maken. Hoewel een lening een zeer welkome uitkomst kan bieden, vraagt ​​het vinden van een lening die het beste bij u past wel wat uitzoekwerk.

We hebben om de basis uit te werken dit bericht opgedeeld in enkele verschillende onderwerpen:

 • Voordelen van een lening
 • Soorten leningen
  • Huurkoop
  • Persoonlijke leningen
  • Doorlopend krediet
  • WOZ krediet
  • Rood staan op de betaalrekening
  • Creditcard lening
 • Welke lening past bij jou?

Geld lenen om de keuken op te knappen

Voordelen van een lening om een woning/ keuken aan te passen

Aan de beginselen zijn de voordelen duidelijk. Maar graaf een beetje dieper, en een paar interessante extraatjes beginnen te verschijnen.

Vanuit een lange termijn standpunt zal het veiligstellen en verstandig beleggen in je huis de waarde van het onroerend goed verhogen. Als dit niet het geval was, is het twijfelachtig dat mensen de moeite zouden nemen om hun oude keuken te renoveren net voordat ze het huis te koop zetten. Het is jammer dat ze dit project niet eerder hebben gestart, wat ons op het tweede punt brengt.

Het renoveren van je keuken zal je letterlijk gelukkiger maken, en je zult dat geluk voelen elke keer dat je jarenlang in de keuken loopt. Waarom wachten tot je klaar bent om te verkopen en nooit van die nieuwe keuken genieten?

Geld lenen om de keuken te renoveren

Soorten leningen

Huurkoop van een keuken

Als je een goede kredietstatus hebt (geen of maar een kleine BKR registratie), krijgt je waarschijnlijk regelmatig aanbiedingen voor lage rentekredieten, in de winkel bied men aan om nu de keuken af te nemen en later pas te betalen tegen 0% of een hele lage rente. Het is niet ongebruikelijk om gedurende 18 maanden voor bijvoorbeeld 10.000 euro hetzelfde bedrag uiteindelijk te betalen of misschien 1-3% meer. Deze 10.000 euro is het perfecte bedrag voor een kleine verfrissende keuken, zoals nieuwe werkbladen, vloeren en verlichting.

Dat kun je echt niet verslaan, zolang je het maar terugbetaalt volgens de voorwaarden. Wees gewaarschuwd, als je voorbij de afgesproken aflossingsperiode komt, kun je uiteindelijk veel rente moeten betalen en is deze optie niet fiscaal verantwoord.

Voordelen:

 • Een gemakkelijk te krijgen lening tegen een lage rente.

Nadelen:

 • Je hebt niet veel tijd om het terug te betalen en als je verder gaat dan de vervaldatum van het aanbod, kan het zijn dat je een grote boete moet betalen zonder dat hier discussie mogelijk is.
 • Daarnaast is rente niet fiscaal aftrekbaar.
 • Je wordt pas eigenaar van de keuken na het volledig afbetalen van de lening
 • Vaak onbekend wat je aan lening betaald (het percentage zit in het koop bedrag verwerkt)

Persoonlijke leningen

Als je van plan bent tussen de 10.000 en 30.000 euro te besteden aan de vernieuwing van je keuken, overweeg dan om een ​​persoonlijke lening te krijgen. Over het algemeen zul je meer geld kunnen krijgen dan huurkoop of het lenen via een creditcard (komen we later op terug) en ze zijn vrij eenvoudig te krijgen.

Kijk rond bij een paar banken en zorg ervoor dat je een goed overzicht hebt van de mogelijkheden welke momenteel beschikbaar zijn. De rentetarieven en voorwaarden voor persoonlijke leningen variëren sterk bij verschillende banken, dus wees niet verlegen om een handjevol of meer aanvragen in één dag in te dienen. Wat je natuurlijk niet moet vergeten is om een website te bekijken waarop lening vergelijken wordt aangeboden, deze sites bieden je een eenvoudige manier om veel tijd te besparen en bieden vaak, omdat ze grote aanbieders zijn, ook nog eens goede rente tarieven, vaak beter dan je persoonlijk bij de bank kunt krijgen als je er zelf aanklopt.

Voordelen:

 • Het aanvraagproces is eenvoudig.
 • Je kunt genoeg geld krijgen om een ​​aanzienlijke renovatie van de keuken te financieren zonder dat je contant geld hoeft op te nemen voor verwerkingskosten of sluitingskosten etc.

Nadelen:

 • Hogere rentetarieven dan met een andere lening (hypothecair) en geen belastingvoordeel.

Geld lenen om een keuken te restaureren

Doorlopend krediet

Ben je van plan om tussen de 30.000 en 50.000 euro uit te geven aan de renovatie van je huis (of super de luxe keuken) dan is een doorlopend krediet een optie. Dit is een van de meest populaire vorm van leningen omdat het zeer flexibel is.

Bij doorlopend krediet spreekt de verlener een bepaald bedrag met je af dat je mag lenen. Dit wordt vervolgens je krediet limiet genoemd. Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag en tijdens de looptijd dien je het opgenomen bedrag regelmatig terug aan te vullen (terug te betalen) echter kun je wel regelmatig een nieuw bedrag uit je krediet halen waardoor het aanzienlijk flexibel is. Echter dit is zolang je het totaal opgenomen bedrag maar terug betaald binnen de afgesproken termijn.

Als ze tijdens het aanvraagproces vragen waar je het geld voor wilt hebben, wees niet verlegen om hen te vertellen dat je het gebruikt om je keuken te renoveren. Het feit dat je het huis wilt verbeteren zal zeker geen nadelen hebben op het bedrag dat je wilt lenen.

Voordelen:

 • Erg flexibel
 • Geen vast leen bedrag maar krediet limiet
 • Boetevrij extra aflossen
 • Het opnieuw kunnen opnemen van het al afgeloste bedrag

Nadelen

 • Rente tussen de 4,6 en 11,7%
 • Niet fiscaal aftrekbaar
 • BKR registratie

Geld lenen om een nieuwe keuken te installeren

WOZ krediet

Ieder huis in Nederland wordt ieder jaar opnieuw gewaardeerd en krijgt dan een WOZ waarde toegeschreven. Met een WOZ-krediet doelen wij op een doorlopend krediet dat alleen beschikbaar is voor eigenaars van een koopwoning. Hierbij is de WOZ-waarde bepalend voor de maximale lening. Er hoeft dus geen taxatie plaats te vinden want deze gebeurd jaarlijks automatisch. De rente op een WOZ-krediet is vaak zeer scherp.

Een WOZ krediet kun je gebruiken als aanvulling op je hypotheek, juist in gevallen dat je een lening nodig hebt om je huis te verbeteren/restaureren/ op te knappen etc kun je deze perfect gebruiken. Het maximum van dit soort leningen komt uit op 150% van de hypotheek waarde min de huidige openstaande hypotheek waarde.

Voordelen:

 • Lage rentes
 • Geen vast leen bedrag maar krediet ruimte
 • Boetevrij extra aflossen
 • Afgeloste bedrag opnieuw opneembaar

Nadelen:

 • Rente zit op moment van schrijven rond de 6,7%
 • Alleen beschikbaar voor mensen met een eigen huis
 • Variabele rente
 • Minimum bedrag van 10.000 euro.

Rood staan op de betaalrekening

Misschien wel de makkelijkste manier van geld lenen is je limiet verhogen en rood te staan op je eigen betaalrekening. Dit is een hele populaire manier van geld lenen echter is het rente percentage wat je hiervoor moet betalen vaak heel erg hoog (tussen de 5% en 13% op het moment van schrijven). Eigenlijk kunnen we hier heel simpel over zijn, doe dit niet.

Creditcard leningen

Deze valt bij ons in dezelfde categorie als rood staan op je betaalrekening, in veel gevallen betaal je tot 18% rente op het bedrag dat je rood staat. Het is heel eenvoudig om geld uit te geven met je creditcard en je kunt automatisch de min in zonder dat er ook maar iemand vragen over stelt. Allemaal leuk en aardig maar onder aan de streep kost het je zeer veel geld, niet doen dus!

Voor en nadelen van het lenen van geld voor een nieuwe keukenWelke lening past bij jou?

Uiteraard helemaal afhankelijk van jou persoonlijke situatie, heb je al een BKR registratie, hoeveel geld heb je nodig voor je keuken etc etc maar, we gaan er even van uit dat je dit leest omdat je geld wenst te lenen om je keuken en dus je huis wenst te verbeteren. Echter een lening afsluiten is in sommige gevallen nu eenmaal nodig en ook een goede investering.

Door deze aannamen te doen vallen een creditcard lening en rood staan op de bank eigenlijk af en blijven de overige 4 vormen over.

 • Huurkoop
 • Persoonlijke leningen
 • Doorlopend krediet
 • WOZ krediet

Op basis van de gedetailleerde beschrijven met voor en nadelen van ieder onderwerp hierboven gaan we er van uit dat je zelf een goed beslissing kunt maken.

In het kort:

Huurkoop, simpel en snel geregeld als je geen BKR registratie hebt

Persoonlijke lening, vast bedrag met “oke” rente percentage

Doorlopend krediet, flexibel en ook te gebruiken voor andere doeleinden

WOZ krediet, lage rentes en alleen beschikbaar voor eigen huis bezitters.

Iedere lening kost geld, of het nu huurkoop, WOZ krediet of een hypotheek zelf is, het kost je onder aan de streep geld.

 

We hopen in ieder geval dat we je hier een beetje mee vooruit geholpen hebben en je een goede keuze kunt maken over wat de beste lening voor jou is.

 

P.s.

Vergeet de lening vergelijkingswebsites niet goed door te nemen voor extra informatie en de laagste percentages!