Wat zijn betonpoeren?

Betonpoeren zijn eigenlijk zware stukken beton die je onder je bouwwerk plaatst. Door de poeren te plaatsen zorg je ervoor dat de druk van het bouwwerk door de betonpoeren wordt gedragen. Dit zorgt ervoor dat zelfs bij een hevige wind het bouwwerk gewoon stevig blijft staan. Als je een schutting, carport of veranda bouwt wil je natuurlijk wel dat het stevig blijft staan en niet wegzakt. De betonpoeren zorgen er ook voor dat het hout van bijvoorbeeld de schutting of veranda niet aangetast kan worden door de vochtige grond. De betonpoer komt namelijk een stukje boven de grond uit en daardoor komt het hout niet in aanraking met de grond. Hout kan minder goed tegen vocht en kan gaan rotten. Beton daarentegen is slijtvast en kan tegen alle weersinvloeden. Hierdoor gaat je bouwwerk dus ook nog eens veel langer mee.

Betonpoeren in alle vormen en maten

Er zijn betonpoeren in alle vormen en maten. Ook kun je ze in verschillende kleuren krijgen zoals antraciet en grijs. Het is belangrijk dat je de juiste betonpoer vindt omdat de betonpoer groot genoeg moet zijn om jouw bouwwerk te kunnen dragen. Het advies geldt dat als je een groot en zwaar bouwwerk bouwt dat de betonpoeren dan ook groter moeten zijn. Ook kun je een trapeziumvormige betonpoer nemen die het gewicht iets beter verdeeld dan de standaard rechte betonpoeren. Trapeziumvormige betonpoeren met een breder grondvlak zijn meer geschikt voor solitaire palen of voor losstaande staanders met een zwaarder gewicht. Zorg dat de betonpoer net iets groter is dan de staander die op de betonpoer wordt bevestigd. Met stelplaten en een draadeind kan je palen makkelijker aan de betonpoeren bevestigen.

Betongoed

Bij de website van Betongoed kun je bevestigingsmateriaal makkelijk erbij bestellen. Ze hebben vele verschillende soorten betonpoeren waardoor je dus altijd wel de juiste betonpoeren kan vinden. Mocht je tips of informatie nodig hebben voor bijvoorbeeld het plaatsen van betonpoeren dan kun je gerust bellen of mailen naar Betongoed. Natuurlijk kan je ook altijd langskomen in Lunteren en helpen de ervaren medewerkers jou daar verder. Als je betonpoeren koopt bij de website van Betongoed wordt dit supersnel geleverd. Bestel je voor 12 uur dan heb je de betonpoeren al de volgende dag in huis. Zo kun je dus meteen beginnen met je bouwwerk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *