Waarom je zeker een zit sta bureau moet hebben

Steeds meer bedrijven denken na over ergonomie binnen het kantoor. Met ergonomie wordt bedoeld hoe de lichaamshouding is. Op kantoren gaat het nog vaak mis. Personeel zit onderuit gezakt, heeft de bureaustoel niet op de goede stand staan of heeft een te laag of juist te hoog bureau. Dat kan tot erg vervelende situaties leiden. In dit artikel gaan we jullie vertellen waarom je als bedrijf nu nog moet kiezen voor een zit sta bureau. Want dat soort bureaus zijn zeker de toekomst en ook jouw bedrijf kan profiteren van de voordelen.

1. Je personeel beweegt meer

Door een zit sta bureau gaat je personeel meer bewegen. Niet in de zin van lopen of sporten, maar tijdens het werk wordt het hele lichaam gebruikt. In de ‘sta-stand’ moet het personeel gaan staan waardoor ook de benen dus kracht moeten leveren. Het hele lichaam wordt dus betrokken.

2. Meer verbranding

Een zit sta bureau zorgt er ook voor dat je meer verbrandt. Zoals we hierboven al schreven, werk je met het hele lichaam. Daar verbrandt je meer calorieën en dat komt de gezondheid van je personeel ten goede. Daarbij voorkom je ook nog een overbelasting en zullen mensen minder snel last van hun nek krijgen. Dit gebeurt vaak als ze een hele dag op de stoel zitten.

3. Betere concentratie

Een zit sta werkplek zorgt daarnaast ook voor een betere concentratie. Dat komt omdat het bloed beter door het lichaam kan stromen.

Hiermee hebben we de 3 belangrijkste redenen te pakken waarom je moet kiezen voor een zit sta bureau. Op de lange termijn zal je er als bedrijf veel voordelen van gaan zien. Zeker doen dus!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *