De mooiste bestrating voor je tuin

Ben je van plan deze zomer op je eigen terras heerlijk te genieten van een drankje? Wil jij je auto kunnen parkeren op de mooiste oprit van de straat? Of wil je over je nieuwe tuinpad naar je tuinhuisje kunnen lopen? Dan is een goede bestrating zeker van groot belang. Bestrating is er in veel verschillende soorten. Je kunt kiezen voor mooie keramische tuintegels, maar ook een klinkerpad kan prima in jouw tuin. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten bestrating, zodat je straks de juiste keuze maakt.

Keramische tuintegels voor een moderne uitstraling

De sfeer die jouw tuin uitademt heeft alles te maken met de bestrating. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goede keuze maakt in wat voor soort stenen of tegels je wilt gebruiken voor je tuin. Keramische tuintegels zorgen voor een strakke moderne afwerking. Deze tegels zijn vaak wat groter en dat maakt het leggen ervan het er niet eenvoudiger op. Ze zijn daarentegen wel erg sterk en hard en gaan lang mee. Ook behouden ze hun kleur en wanneer ze op de juiste wijze en op de goede ondergrond gelegd worden, zullen ze niet gaan verzakken. 

Een eyecatcher: sierbestrating

Wil je een echte blikvanger aan jouw tuin toevoegen? Dan is sierbestrating daarvoor zeker geschikt. Deze bestrating is verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en vormen. Ook kun je er mooie patronen mee leggen, wat de aandacht nog meer naar dat stuk van de tuin trekt. Creëer in je tuin een plek voor je loungeset of zet een paar mooie potplanten op dat stukje sierbestrating voor een gezellig effect. Sierbestrating kun je zelf aanleggen, maar als je zeker wilt zijn van een goed gelegde sierbestrating, dan is het wellicht verstandig een professioneel bestratingsbedrijf in te schakelen. Met deze bestrating kun je ook uitstekend een oprit aanleggen, de mooiste van de straat.

De mooiste borders met stapelblokken

Met stapelblokken kun je een mooie tuinborder maken. Op stijlvolle wijze wordt de tuin dan afgewerkt. Stapelblokken zijn grote rechthoekige blokken die op elkaar gestapeld worden. Dit worden ook wel muurelementen genoemd. De blokken bieden veel mogelijkheden. Je kunt ten eerste zelf bepalen hoe hoog de border moet worden. Daarnaast kun je met de stapelblokken ook leuke tuinbankjes maken of een soort sokkel voor een tuinbeeld. De aanleg van stapelblokken vergt wel wat energie, aangezien deze blokken vrij zwaar zijn. Het resultaat maakt dit werk wel zeker de moeite waard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *