vloerluik

4 redenen waarom je een vloerluik moet hebben in je huis

Een vloerluik wordt vaak gebruikt om de weg naar een kruipruimte af te sluiten. Vaak heeft het als doel om vocht tegen te houden en te isoleren. Echter, worden vloerluiken steeds vaker gebruikt om onderliggende ruimtes toegankelijk te maken. Met dit soort ruimtes bedoelen wij bijvoorbeeld souterrains of kelders. Het laten maken van een vloerluik is maatwerk, doordat het millimeter werk is. Er is veel keuze in typen vloerluiken, zo kun je ze van hout maken, of elektrisch, maar ook van glas. Wij geven je vier redenen, waarom jij een vloerluik aan moet schaffen!

Het is beloopbaar

Het grote voordeel van een vloerluik is dat het beloopbaar is. Dit kan makkelijk zijn, als het vloerluik zich midden in de kamer of gangpad bevindt. Daarnaast kun je de ruimte effectiever benutten in de kamer.

Het is modern

Met name het glazen vloerluik ziet er modern uit. Hierdoor wordt deze vaak gezien als een waar designelement. Glazen vloerluiken zijn ook erg interessant om een net verbouwde kelder zichtbaar te maken. Daarnaast is het ook interessant om met een glazen vloerluik de wijnkelder te showen. Dit is natuurlijk iets wat je graag wilt laten zien aan mensen! Ofwel het vloerluik is een elegant designelement waarmee je net dat beetje extra kan laten zien.

Een vloerluik is erg stevig

Het maakt niet uit of je een normaal- of glazen vloerluik neemt, allemaal zijn ze erg stevig. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je deze laat plaatsen door een professioneel bedrijf. Hierdoor weet je zeker dat het vloerluik vrijwel onverwoestbaar is.

Een vloerluik isoleert

Mocht het tussen verdiepingen erg tochten, dan is dit op te lossen met een vloerluik! Dit komt, doordat de ruimtes afgesloten worden. Mocht je niet elke dag een luik open willen trekken, dan is een elektrisch vloerluik ideaal. Deze kan zichzelf automatisch openen en sluiten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *