Is een prefab woning iets voor u?

Wanneer u besluit nieuw te gaan bouwen, dan wilt u de prijs van het hele proces waarschijnlijk zo laag mogelijk houden. Nieuwbouwen kan tenslotte erg duur zijn sinds er ontzettend veel moet gebeuren. Om dit te voorkomen zou u kunnen kiezen voor een prefab woning. Prefab woningen zijn eigenlijk kant-en-klaren woningen. Grote onderdelen als het dak, binnen- en buitenmuren en vloeren worden in de fabriek al gemaakt. Wanneer de fundering vervolgens op de bouwplaats klaar is, wordt het bouwpakket naar de bouwplaat gebracht om in elkaar gezet te worden. In deze blog worden de voor- en nadelen van een prefab woning uitgelicht. Zo hebt u een beter idee wanneer u besluit een huis te gaan bouwen

Welke voordelen heeft een prefab woning?

Zoals net al naar voren kwam, gaat het bouwen van een prefab woning veel sneller dan een reguliere woning. De grote onderdelen worden namelijk ergens anders gebouwd en hoeven later alleen nog maar samengevoegd te worden. Verder worden deze onderdelen in ideale omstandigheden gemaakt. Sinds de onderdelen in een fabriek worden gemaakt, kan er geen verborgen vocht ontstaan in bijvoorbeeld muren of vloeren. Een ander belangrijk voordeel van een prefab woning is de prijs. Zo weet je van te voren vrij duidelijk wat de kosten zijn voor het bouwen én de afwerking. Het laatste voordeel is dat prefab woningen bekend staan als een degelijke bouw. Zo beschikken prefab woningen over goede isolatie. Zo hoeft u later niet nog vloer- of spouwmuurisolatie te plaatsen om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren.

Welke nadelen heeft een prefab woning

Naast de vele voordelen, zitten er ook enkele nadelen aan een prefab woning. Zo is het haast onmogelijk om enkele zaken aan te passen wanneer de vloeren, muren en het dak gemonteerd zijn. Ook moet u rekening houden met extra transportkosten. Zo zijn sommige onderdelen zo groot, dat bijzonder transport nodig is om deze onderdelen te vervoeren. Verder heb je minder vrijheid in de afwerking en stijl. Zo zijn ronde muren bijvoorbeeld geen optie bij een prefab woning.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *