wat zet er in bankstel

Wat zit er in je bankstel en hoe is de kwaliteit opgebouwd?

Dus je besluit om een ​​nieuwe bankstel te kopen, maar je weet niet waar je moet beginnen! Je ziet dat banken voor 399 euro bij de plaatselijke winkelier zijn geadverteerd, wat klinkt als een goede deal. Maar koop je daadwerkelijk wel een goed bankstel? Het kan toch niet dat het ene bankstel 999 euro kost en het andere slechts 399? Heb je wel eens nagedacht over de binnenkant van een ban?

Als het om meubels gaat, is het niet allemaal hetzelfde. Wat er aan de buitenkant goed uit kan zien, kan aan de binnenkant vol zitten met spaanplaat. Die goedkope bank gaat niet lang mee en je winkelt binnen een paar jaar weer voor een vervanging. We zeggen niet dat dit geen goede optie is voor jou, misschien wil je wel iedere 2 jaar een nieuw bankstel of ben je haast nooit thuis en maak je geen gebruik van je meubelstuk, kan natuurlijk.

Laat ons de basis uitleggen van wat zich in een bankstel bevindt, heel even kort door de bocht: frame, vering en kussens. Wanneer je voor je volgende bankstel winkelt, kun je de winkelier onderstaande vragen stellen.

Waar is het frame van gemaakt?

Het frame kun je eigenlijk zien als de botten in ons lichaam, als je zwakke botten hebt is het niet zo goed met je gesteld. Zoek naar een gedroogde hardhout soort, tijdens onze fabrieksbezoeken hete dit “kiln dried”. Het drogen in een oven is het proces dat een groot deel van vocht uit het hout haalt. Dit is belangrijk, omdat het helpt bij het voorkomen van kromtrekken en destabiliseren van het houten frame.

Een paar termen:
Multiplex Frames – Dunne lagen hout die aan elkaar zijn gelijmd om een ​​sterker stuk hout te maken.
Spaanplaat – Gemaakt van houtspaanders en vezels die aan elkaar zijn geplakt. Dit is niet zo goed geschikt om een bankstel van te maken en zal uiteindelijk uit elkaar vallen.

Welk type vering?

Bankstelvering is net als de vering van je auto, ze bieden ondersteuning wanneer je op het bankstel zit. Ze moeten veerkrachtig genoeg zijn om impact te kunnen weerstaan en terug te keren naar de oorspronkelijke vorm. Er zijn 4 hoofdsoorten vering en ze hebben allemaal een ander doel: Singelband, zigzag (nosag), pocketvering en het schuim. Vaak zie je een combinatie van deze soorten samen om tot een hoogwaardig model te komen.

Singelband: Deze vering kan worden gevonden op de armen, ruggen en zitting van banken. Hij is flexibel, dus ideaal voor gebogen meubels. Dit type vering is minder duur dan een stalen veerconstructie en eenvoudiger te installeren.
wanneer u gaat zitten. Drie inch heeft de voorkeur voor banquette en zitplaatsen bij het raam.
Zigzag vering: Nosag vering absorberen schokken en zijn van staal gemaakt, meestal zijn ze terug te vinden in de zitting en soms ook in de rug van een bankstel.
Pocket vering: Dit is de laatste toevoeging aan de vering van een bankstel. Je kunt ze vaak terug vinden in zitmeubelen van hoge kwaliteit. Dit geeft je de meeste veerkracht en schokabsorptie.
Spons: Uiteraard wat in ieder bankstel zit is het bankstel spons, hier zit ook nog veel verschil in als het komt tot kwaliteit, daarom besteden we er hieronder een extra groot deel aan.

Wat is de kussenvulling?

Er zijn veel subcategorieën in spons/schuim, maar laten we bij de basis voor kussens blijven.

Schuim: Het is niet 100% correct wat we nu zeggen maar zoek een stevig schuim met een hoge dichtheid en een gemiddelde hardheid. De kwaliteit zit in de dichtheid, niet de stevigheid. Het is een misvatting dat een steviger schuim langer meegaat dan een zachter schuim. Het draait allemaal om de dichtheid, die je niet kunt zien of voelen. Een goede meubel verkoper zal je meer kunnen vertellen over de samenstelling van het schuim, dan alleen maar zeggen “het is van hoge kwaliteit!”. Waarom zeggen we dan dat dit niet 100% correct is? Er zijn zo veel verschillende soorten schuim dat we niet alles over 1 kam kunnen scheren maar in bijna alle gevallen is bovenstaande correct.

Dacron: Dacron is gemaakt van polyester en staat bekend om zijn duurzaamheid. Dacron is, in tegenstelling tot natuurlijke vezels, hypoallergeen, niet-absorberend en schimmelresistent. Dacon wordt vaak gebruikt om het kussen spons heen om de scherpe randen te verbergen en net dat beetje extra vorm te geven aan je bankstel. Wij hebben nog nooit een bankstel gezien zonder Dacron. Een rug kussen dat 100% Dacron is, is oké, het lijkt dan alsof het gevuld is met watten, maar een zitkussen dat 100% Dacron is, geeft je geen enkele steun, je moet schuim erin hebben om een bepaalde hoeveelheid steun te kunnen bieden.

Veren / Dows: Een mix van veren en dons zorgt voor een ultra-zacht kussen. Dit ziet je meestal in rug kussens welke heerlijk zacht zijn.

Schuim en veren: Beter bekend als een sandwichkussen. De binnenkant heeft een stuk schuim en is dan omwikkeld met lagen veren en donszakken. Dit geeft structuur, maar ook dat ultra comfortabele gevoel.

Meer hulp nodig?

Hulp nodig bij het selecteren van een bank? Veel factoren, zoals waar het van gemaakt is, waar en hoe het is gemaakt, stof, maat, stijl en of het zelfs door je achterdeur past, moet worden overwogen. Wij helpen je graag met deze beslissingen met tips en adviezen op deze site.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *