Rommelmarkt

Zo ruim je de meeste voorkomende rommel in en om het huis het best op

De zomer staat voor de deur. En wat betekent dat? Nederlanders gaan massaal hun huis opruimen in de vakantie. Geen kamer blijft ongemoeid, de garage moet er aan geloven en de tuin is ook ontzettend belangrijk.

Maar hoe raak je toch al die spullen kwijt? Weggooien is zonde, maar laten staan is ook geen optie. Wij geven je 3 tips zodat jij de rommel in en om het huis het best kwijtraakt.

Tip 1: Verkoop oude spullen van de kinderen op een rommelmarkt

Lego, oude Pokemonkaarten, een Playstation 1 en andere speelgoed zijn allemaal geld waard. Nou snap ik dat het te veel moeite kan zijn om dit allemaal via Marktplaats te verkopen. Al die mensen aan de deur en al die mensen die niet reageren… Ontzettend vervelend!

Met een rommelmarkt kan je al die spullen in één dag kwijt raken. Zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Je kan lekker achter je matje of kraam blijven zitten en de mensen komen vanzelf langs.

Wist je trouwens dat op rommelmarkten veel verzamelaars langskomen? Zo kan het maar net zo zijn dat je nog een zeldzame Pokemonkaart hebt!

 

Tip 2: Verkoop onderdelen, auto’s, motoren en caravans aan een handelaar

Weggooien is zonde, zeker als je er nog geld voor kan krijgen. Want wist je dat je een sloopauto verkopen je soms wel honderden euro’s op kan leveren? En wist je dat een schadeauto verkopen je soms nog veel meer op kan leveren? Het materiaal die de auto bevat is voor jou niks waard, maar voor een ander wel. Vooral als het om een goed merk gaat of een auto waar de onderdelen schaars van zijn.

Naast dat het goed is voor jouw portemonnee, is het ook nog eens goed voor het milieu. Het materiaal wordt namelijk hergebruikt en de meeste onderdelen worden gerecycled.

Heb je naast een oude sloopauto nog onderdelen liggen? Ook deze kunnen voor de juiste handelaar veel geld waard zijn. Gooi ze nooit zomaar weg en laat het altijd eerst controleren.

Sloopauto verkopen

Tip 3: Verkoop de restjes op Marktplaats of breng het weg naar de vuilstort

Ik had hem stiekem al genoemd, maar spullen verkopen op Marktplaats is nog steeds één van de beste dingen die je kan doen om van je spullen af te komen. Helemaal door de ontwikkelingen van ‘Gelijk oversteken’ is Marktplaats net wat beter geworden.

Het grote voordeel van Marktplaats is dat je er echt bijna alles kan verkopen. Echt alles!

En als dat niet is gelukt? Dan moet je de spullen naar de vuilstort brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *