Geen ruimte om handdoeken of toiletartikelen op te slaan? Denk er opnieuw over na met deze slimme ideeën om het meeste uit je, vaak toch al beperkte ruimte te halen.

Op zoek naar slimme ideeën voor badkameropslag? Badkameropslag is essentieel om je badkamer opgeruimd en overzichtelijk te houden. Als je een kleine badkamer of een groot gezin hebt – of allebei – dan heb je waarschijnlijk behoefte aan slimme badkamerbenodigdheden om rommel achter gesloten deuren en vaak gebruikte voorwerpen in het zicht te houden.

Er zijn zoveel essentiële stukjes en beetjes in een badkamer die je gewoon niet ergens anders kunt bewaren: scheerapparaten, haarborstels, wattenschijfjes, wc-rollen, reservezepen, tandpasta … Al deze “musthaves” hebben we nodig en hebben behoefte aan de juist opbergruimte.

Of je nu een, twee of al deze opbergideeën nodig hebt laten we uiteraard aan jou over. Onze trucs en tips om een ​​beetje meer ruimte uit je badkamer te persen, zijn hopelijk perfet voor jou… Lees verder om te zien hoe/ of jij je badkamer kunt opruimen en perfect kunt organiseren.

1. Laat je toiletartikelen zien

Toilet artikelen open in de badkamer plaatsen

Vaak gaan we meteen op zoek naar iets om alles te verbergen maar is dit wel nodig? Laat mooie toiletartikelen zien op een open plank. Deze artikelen die normaal worden opgeborgen, zoals grote handdoeken en tal van toiletartikelen, kunnen ook bijdragen aan de decoratieve uitstraling van de badkamer, dus het is de moeite waard om na te denken over hoe je ze optimaal kunt laten zien. Vaak doet een kast met mooie planken al wonderen om de kamer er mooi uit te laten zien, let er wel op dat je nooit teveel artikelen om deze planken legt om een “rommelige” uitstraling te voorkomen.

2. Plaats de opbergruimte in je muren/tegels

Badkamer opbergruimte verwerkt in de muur

Voor een “designers gevoel” in de badkamer, maak plaatsen voor opslag op maat of wordt creatief en bouw je eigen opslagruimte. Deze fantastische inbouw zorgt niet alleen voor orde in de badkamer, het zorgt ook voor een opvallende functie. Zijn zuivere, eenvoudige lijnen zouden goed werken met elk type tegel- of kleurenschema.

3. Mix en match monotoon

Monotoon zwart-wit badkamer idee

Kies een zwart-wit look voor een pakkende kleurencombinatie die stijlvol en verfijnd is. Zwarte zwevende planken zien er strak uit tegen een wit geschilderde muur en focussen het oog naar de accessoires die er kunstig op zijn geplaatst. Vermeng pijpen en stortbakken met een speciaal ontworpen betegelde eenheid. Slanke laden onder het bassin houden schoonmaakproducten en andere praktische snippers uit het zicht en passen in dit geval perfect bij de lijnen van de tegels..

4. Maak een nis

Verzonken planken in de muur van de badkamer

Wanneer er weinig ruimte is, installeer een reeks verzonken planken. Ze zijn een onopvallende manier om badkamerbenodigdheden netjes en opgeruimd te houden, lekker in de buurt van waar je ze nodig hebt maar zonder de mogelijkheid om ze volledig nat te maken (kan uiteraard maar dan moet je echt heel gericht te werk gaan). Het is toch heerlijk om de handdoek bij je te hebben als je net uit bad komt zonder dat je eruit moet stappen en naar een hoek van de kamer moet lopen, in de kou, om bij je handdoek uit te komen?. Het bouwen van een rij planken in een valse muur is ook een slimme manier om lelijke leidingen te verbergen. Vergeet niet om de planken op een makkelijke afstand van je bad, douche of wastafel te plaatsen.

5. Hang alles op

Badkamer hangende opbergruimtes

Als je te weinig ruimte op de vloer hebt, laat dan de muren uitkomst bieden! Besteed tijd aan het opzoeken van een eenheid om aan de muur te hangen die precies de juiste maat heeft voor de ruimte die je hebt – te groot en het zal de kamer te druk/bedompt maken, te klein en je hebt niet genoeg ruimte voor al je spullen. Wandhaken zijn een andere grote ruimtebesparing, vooral als je ze gebruikt om extra op berg ruimte te creëren, zoals deze mooie stoffen tasjes (best creatief toch?).

6. Probeer een beetje van alles wat

Badkamer met gemixte stijlen

Mix en match opslag in verschillende stijlen om een ​​chique, eclectische sfeer te creëren. Gebruik rustieke accessoires, zoals gevlochten manden en houten krukken, houten trapjes en strakke glazen wanden. De ideale combinatie van landelijk met heerlijk modern.

7. Kies roze

Roze badkamer idee

Gebruik kleur om je badkamerkast aan je kleuren schema aan te passen. Deze kast is lichtroze geverfd om belangstelling te wekken in een neutrale ruimte. Elke pasteltint zou goed werken in een badkamer in landelijke stijl, maar opvallende kleuren worden waarschijnlijk het beste vermeden als je deze stijl van meubilair een ander kleurtje wenst te geven.

8. Pak een verfkwast op

Laminaat op de badkamer muren

Bekleed je muren en badkamermeubel met laminaat, dan schilderen je ze in precies dezelfde kleur tint om een ​​samenhangend gevoel te creëren. Probeer de panelen zo ver mogelijk op één lijn te houden en houd al het andere neutraal zodat het uiterlijk niet overweldigend is. Het creëren van een goede balans tussen bruin en wit – is altijd moeilijk, streef naar ongeveer de helft en de helft voor de perfecte mix mits je niet te donker bruin pakt!

9. Upcycle een oude favoriet

Oude badkamer meubels

Geef een antiek meubelstuk een nieuw doel door het simpelweg in de badkamer te plaatsen. Als je een nachtkastje of kast hebt waarvan je denkt dat je het weg wilt gooien, stop! Het kan handig zijn in je badkamer en zou een betaalbare manier zijn om je ruimte uit te breiden op een minder traditionele manier.

10. Verberg me

Leidingen in de badkamer verbergen

Plan vooruit om het meeste uit elk hoekje en loze ruimte te halen. Valse wanden zijn de sleutel in deze badkamer. Het lelijke pijpwerk is ingesloten achter het toilet en de ruimte erboven gebruikt voor een handige opbergkast. De ene kant heeft een deur, de andere glazen planken. Een soortgelijke valse wand is ook achter het bad gecreëerd met verzonken planken – een stijlvolle, maar toch praktische functie met gekleurde accenttegels.

11. Hang het meubilair op

Hangend badkamer meubiair

Kies een slanke model voor aan de muur – het feit dat het de vloer niet raakt, zal de ruimte groter laten lijken. Kies er een met een enorme lade, zodat er voldoende ruimte is om je spulletjes in op te bergen. Kies een neutrale kleur voor een rustig ontwerp dat de ultieme veelzijdigheid biedt. Let wel op, kies het liefst met 2 losse lades, 1 lade ziet er super mooi uit maar uit eigen ervaring weten we dat als je met z’n 2e tegelijk in de badkamer voor de spiegel staat het wel eens vervelend kan zijn als eerst jij, daarna je partner, daarna jij etc etc in deze laden moet aangezien hij volledig open gaat. De ander zal steeds een stapje terug moeten nemen.

12. Gebruik kastjes met “lattenbodems”

Badkamer kastje met latjes

Voeg goed gekozen opslag toe en het kan een groot verschil maken in de badkamer. Deze eenvoudige opbergvakken passen goed onder een schuin plafond en kunnen worden gebruikt voor allerlei badkameraccessoires, van handdoeken en toiletartikelen tot kunst aan de muur en toiletrollen. De open structuur van de latten zorgt voor een open gevoel in de kamer, het voelt minder druk/ bedompt aan.

13. Verberg leidingen, win opslag ruimte

Verborgen leidingen, extra ruimte voor handdoeken in de badkamer

Maak ruimte voor veel opslag, zelfs in een compacte badkamer. Ondanks zijn kleine formaat heeft deze kamer geen gebrek aan opslagruimte en is het een ander voorbeeld van ingesloten leidingen – dit keer met een handige plank boven het toilet. Er is ook een kleine wastafel en verdere is er ook opslag ruimte gecreëerd boven de verborgen leidingen van het toilet.

14. Wordt creatief!

Creatieve kleur combinatie voor in de badkamer

Ga voor iets anders kies een kleur waar je in eerste instantie niet aan zou denken. Plaats een nog opvallender meubelstuk in de ruimte maar zorg dat het niet te druk wordt met andere kleine dingetjes, heb jij ooit aan zo’n lichte blauwe kleur gedacht?