Denk je dat roze alleen voor kleine meisjes is? Wij vinden van niet! Van zachte roze pastel kleuren tot vrolijke koralen en rijkere rood-roze tonen van framboos en fuchsia, deze veelzijdige tinten zien er geweldig uit in de woonkamer.

Het is tijd om roze te denken – of om roze te heroverwegen. Deze roze huiskamerideeën hebben alles in zich! Gebruik de juiste schaduw en elke kamer ziet er fris, modern en heel volwassen uit. Verban alle gedachten aan roze velours trainingspakken – we praten over verfijnd en sexy.

 

Gebruik wit als basis. Het is de kleur die roze zo goed mogelijk doet uitkomen en andere kleuren zijn moeilijk te mengen met roze zonder er opzichtig uit te zien.

1. Creëer een gastvrije ruimte met openhaard

Woonkamer met roze tinten en roze muur

Ga lekker liggen met lichte tinten roze. Een licht roze muren kun je zoals je hierboven ziet goed in een woonkamer verwerken, in dit geval is dit gedaan met fluwelen meubelstukken en stevige breisels om een ​​uitnodigende haardvuuravond te creëren.

2. Laat de natuur binnen

Woonkamer met natuurlijk houten patroon op de muur en diverse roze tinten

Geef je speelse muur een likje roze verf, het toevoegen van meubels, vloeren en stoffering in een mix van natuurlijke, aardse tonen geeft een heel mooi resultaat. De combinatie van parket/hout op de muren en de stoffering van de meubels maakt het een mooi geheel (alhoewel we moeten toegeven niet echt fan te zijn van dit bankstel).

3. Maak roze het middelpunt

Roze als middelpunt van de kamer echter niet overdreven door de leuke kleur combinaties

Maak een geavanceerd kleuren pallet met een elegante kleurencombinatie. Stel een romantische sfeer in door muren in een warme grijskleur te schilderen en combineer vervolgens met een slimme aankleding waarbij je gebruik maakt van lichtroze en een speciaal kleed om een ​​klassieke look te creëren. Moderne bijzettafels, koperen accessoires en een spiegel met moderne decoratie zal extra accenten creëren in je woonkamer en een mooie samenhang teweeg brengen.

4. Probeer het te balanceren

Gebalanceerde roze woonkamer, diverse roze tinren maar totaal niet overdreven

Balanceer lichtroze muren met een gelijke hoeveelheid zacht wit en een vleugje warme neutrale kleuren – zand, steen, karamel. Lichtroze is een koele kleur, dus natuurlijk hout warmt het op. We raden je aan veel textuur met linnen, gewoven accessoires en keramiek op te nemen voor een eigentijdse uitstraling die niet zal dateren.

5. Voel je thuis met bloesem-roze

Roze bloesem in je woonkamer, diverse kleuren mooi gecombineerd, decoratie helpt veel

De moderne landelijke manier van inrichten is nu wel de trend, je kunt hier bloesemroze mengen met taupe, waardoor het een volwassen uitstraling krijgt. Vermijd fel roze bloemen en ga voor een beetje patroon in je gekozen ontwerpen, zachte getekende bladvormen of zachte rustieke blok prints op gordijnen en achtergronden. Voeg karakter toe aan de woonkamer met een statementbank die dapper het kleurenpalet mengt. Complementeer met gebogen houten meubelstijlen in pastel geverfde of -washed afwerkingen en kies meubels met klassieke vormen.

6. Net een stapje verder met warm roze

Warm roze voor in de woonkamer, altijd perfect te combineren met wit

Subtiele witgrijze muren en accenten van hout en metaal in combinatie met roze accenten. Een opslagmuur met planken in de vorm van een richel creëert een interessant aandachtspunt in dit symmetrische schema. Kies diverse verschillende roze tinten en gebruik ze achter de planken in de nis. Laat een grote opening tussen elke plank zodat je grote frames en mooie snuisterijen kunt weergeven en de achtergrond eigenlijk altijd zichtbaar blijft. Werk het beeld af door meubels te kiezen die alles samenbindt. In deze ruimte is de verf en accessoires op de bank afgestemd. Hier zie je ook weer dat wit en roze hele leuke combinaties zijn.

7. Mix roze met diep oranje

Diep roze gecomineerd met oranje voor in de woonkamer, inclusie leuke decoratie kussens

Als je niet alleen maar roze wilt gebruiken, waarom probeer je dan niet je woonkamer op te fleuren door warm roze met een levendige oranje tint te combineren? Verhoog je standaard en de impact van de kamer met dit onverschrokken duo van duizelingwekkende kleuren. Balanceer grote delen van intens warm roze met accenten van pittig oranje, voeg vervolgens meubilair en accessoires toe in zuiver wit om kalmte te creëren voor een gedurfd schema. Plaats kussens in meerdere lagen, twee of drie diep om het chique, informele gevoel te creëren.

8. Gebruik roze als achtergrond voor natuurlijk hout

Licht roze op de muur van de woonkamer gecombineerd met hout, super mooi design

Voor een licht en ruimtelijk gevoel zijn lichte neutrale kleuren je beste vriend. Probeer zachtroze op de muren met accenten van taupe en crème. Voor een mooi op elkaar aangesloten pallet, bouw je een netwerk van opslagruimte dat planken, laden en kaartenbakken combineert.

Ben je dol op deze roze huiskamerideeën? Ga je roze in je interieur inrichten?