Dit zijn de tuintrends van 2020

Wil jij een nieuwe tuin laten aanleggen? Wij hebben de meest opvallende tuintrends van 2020 voor jou op een rijtje gezet. 

De authentieke tuin

De tuin als spiegel van je ziel, dat is wat er wordt bedoeld met een authentieke tuin. In de authentieke tuin sta jij zelf centraal. Jouw wensen, dromen, gedachten, lievelingskleuren, persoonlijkheid, esthetiek, alles wat jou jou maakt, vormt de basis voor deze tuin. Een authentieke tuin is dus eigenlijk een weerspiegeling van wie jij bent. Houd jij van stoer, robuust en urban en heb je een gezonde dosis lef? Dan is een stoere tuin met betonnen elementen en een urban thema iets voor jou. Geef je de voorkeur aan landelijk, dromerig en romantisch en ben je een rustig, zorgzaam type? Dan is een gezellige tuin met Franse en Italiaanse invloeden en een landelijk thema iets voor jou. De authentieke tuin zet wie jij bent als mens centraal en fungeert dus deels als een soort van verlengstuk voor jouw ziel.

De rustgevende tuin

De rustgevende tuin is een tuin met invloeden van de tuin van een spa, een kuuroord of een retreat. In een rustgevende tuin wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, en rustige kleuren. De beplanting van een rustgevende tuin is eenvoudig. Siergrassen, lavendel en planten met een rustige, ingetogen bloei zijn het meest geschikt. Een rustgevende tuin kan van allerlei extra’s worden voorzien. Zo kan je ervoor kiezen om een sauna in de tuin te laten plaatsen of de tuin uit te rusten met een zwembad of jacuzzi. Daarnaast kan je het terras een luxere uitstraling geven door gebruik te maken van een houten vlonder en kiezen sommige mensen ervoor om hun rustgevende tuin uit te rusten met een vijver. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus doe voldoende inspiratie op en laat je fantasie de vrije loop.

De cultuurrijke tuin

De benaming zegt het eigenlijk al, in de cultuurrijke tuin staat cultuur centraal. Of je nou kiest voor een typisch hollandse tuin, een tuin met een mediterrane stijl, een tuin in arabische stijl of een combinatie van meerdere culturen, in de cultuurrijke tuin mag het allemaal. In de cultuurrijke tuin is men niet bang voor kleuren en kleurrijke prints en mogen allerlei verschillende kleuren, culturen en stijlen met elkaar gemengd worden.

Een nieuwe tuin laten aanleggen door een hoveniersbedrijf

Wil jij een nieuwe tuin aan laten leggen, wellicht in één van de hierboven genoemde stijlen? Het aanleggen van een nieuwe tuin is een flinke klus, waarbij enig verstand van zaken onmisbaar is. Heb jij twee linkerhanden en weet je weinig van tuinieren? Dan is het aan te raden om de aanleg van jouw nieuwe tuin uit te besteden aan een ervaren hoveniersbedrijf. Een hoveniersbedrijf kan jou helpen om alles uit de beschikbare ruimte en de door jou gekozen stijl te halen. Zo is het resultaat een tuin waar je jarenlang plezier van hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *