Je tuin opfleuren

Ten tijde van de coronavirus moeten veel mensen thuis blijven. Hoewel dit uiteraard heel vervelend is, biedt het ook kansen; de tuin onder handen nemen. Je tuin is in deze tijden zeker het belangrijkste onderdeel van het huis, doordat het de enige plek is waar je nog verantwoord in het zonnetje kan zitten zonder in de buurt van anderen te komen. Daarom gaat een hovenier uit Almere een aantal tips geven hoe jij je tuin leuk kan opfleuren en absoluut zomerproof kan maken. 

Zorg voor de vogeltjes

Wat is er mooier dan een tuin waarin de vogeltjes je in de ochtend vrolijk wakker fluiten? Helemaal niks natuurlijk! Zorg er daarom voor dat je tuin vogelvriendelijk is. Indien je een boom hebt, hang daar dan vogelvoer aan. Dit is de makkelijkste manier om vogels in je tuin te krijgen. Indien je geen boom hebt, zorg dan dat je struiken krijg, hier komen verscheidene vogeltjes ook op af. Als laatste is het natuurlijk ook handig om een vogelhuisje met wat voer te maken, wie weet plaatsen ze er hun nestje wel. In dat geval weet je zeker dat je elke ochtend vrolijk wakker kunt worden. 

Neem een moestuin

Niks is leuker dan zelf in de tuin je eigen eten te kweken. Daarom is het een leuk idee om een klein moestuintje in je tuin aan te leggen. Hierin kan je vervolgens zelf je eigen groente gaan kweken. Hoe heerlijk is dat wel niet? Daarnaast liggen de kosten van een moestuin niet zo hoog en kan je met je eigen moestuin de verste groente als avondeten hebben. Gezonder kan je het niet maken. 

Nieuwe bloemen en planten

Daarna is de laatste manier om je tuin op te fleuren ook de meest logische; het aanleggen van nieuwe bloemen en planten. Ga met kleuren spelen en leg verschillende soorten bloemen en planten aan. Je kan hiervoor van te voren een ontwerp maken zodat je zeker weet dat het er leuk uit komt te zien. daarnaast kan je hiervoor ook altijd raad vragen aan een hovenier als boumanshoveniers. Hierdoor weet je zeker dat je advies krijgt van gespecialiseerde mensen die er verstand van hebben en weten wat goed voor je tuin is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *