Diep roze gecomineerd met oranje voor in de woonkamer, inclusie leuke decoratie kussens

Hoe verbeter je de akoestiek in je huis?

Hoe verbeter je de akoestiek in je huis?

Een slechte akoestiek is in veel huizen een groot probleem. Het galmt door je huis en je kunt je hierdoor moeilijker concentreren. Sommigen kunnen er zelfs koppijn van krijgen! Daarom is het belangrijk dat je huis een goede akoestiek heeft. De akoestiek verbeteren kun je eenvoudig met deze tips!

Plaats kamerplanten in je huis

Kamerplanten verminderen galm in je huis. Hoe groter de kamerplant, hoe beter het is voor de akoestiek in je huis. Daarnaast zorgen kamerplanten niet alleen voor een betere akoestiek, maar zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit in je huis. Ook zorgen kamerplanten voor een meer natuurlijke omgeving in je huis.

Schaf speciale wand- en plafondplaten aan

Het kan zijn dat jouw voorkeur uitgaat naar een minimalistische inrichting. Deze manier van inrichten is namelijk erg modern en is een van de trends van 2020. Een nadeel is wel, dat dit niet erg bevorderlijk is voor de akoestiek in je huis. Een oplossing hierop is, om wand- en plafondplaten aan te schaffen. Deze absorberen het geluid en vallen niet op!

Maak gebruik van plafondisolatie

Heb je soms het idee, dat op de bovenverdieping een kudde losgeslagen paarden voorbij buldert?  Dat is relatief eenvoudig op te lossen. Je vult de ruimte tussen het plafond en de verdiepingsvloer met cellulosevlokken of steenwol. De ruimte tussen het plafond en de verdiepingsvloer wordt dan opgevuld. Het is dan voor geluid moeilijker om zich te verplaatsen. Een bijkomend voordeel is, dat dit goed isoleert. Een nadeel is wel dat de verdiepingsvloer opgemaakt moet worden.

Plaats stoffen meubels en accessoires in je huis

Stoffen meubels en tapijten hebben ook een geluiddempende functie. Er is genoeg keuze in  banken, tapijten en gordijnen om jouw interieur om te toveren naar een akoestisch huis dat is ontworpen door een binnenhuisarchitect. Mocht je toch persé een leren bank willen, schaf dan stoffen kussens aan. Ook dit dempt het geluid in je huis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *