Voeg wat levendigheid toe met een gedurfd kleurenschema voor de slaapkamer.
Wil je een dromerige slaapkamer met een kleurenschema met een gewaagde kleur? Laat ons jou inspireren om een heldere reeks kleuren of -patronen toe te voegen aan je slaapkamer met onze kleurrijke slaapkamerideeën. Het kiezen van een kleurenschema in de slaapkamer is belangrijk bij het bepalen hoe je je persoonlijke slaapruimte wilt laten overkomen.

1. Versier met een serene groene kleur

Groene kleur op de muur in de slaapkamer, durf jij het aan

Als jij op natuurlijke wijze wordt aangetrokken door een neutraal palet voor de slaapkamer, schudt je de zaken een beetje op met het toevoegen van salie-groen. Gebruik een elegante, rijke tint van groengrijs op de muren in je slaapkamer om de ruimte onmiddellijk op te warmen en een gezellig, coconachtig gevoel te creëren. Als je je niet wilt binden aan deze kleur, overweeg dan om het te verdelen met witte accessoires en stoffering, zoals dit frisse witte beddengoed – een veilige en veelzijdige optie.

2. Ga voor goud en metaal

Zonnige slaapkamer door het gebruik vn geel in cobinatie met grijs en geen saaie vormgeving

Je moet er van houden maar we laten het je toch even zien, decoreer je huis met gouden accessoires, stoffering en behang. Geef een decadent metalen stijl een Art Deco gevoel met een bijzondere tafel, deze is hier slim gecombineerd met een eigentijdse spiegel in een vergelijkbare afwerking. Creëer een mooi contrast met heldere kleuren rood en roze, zoals te zien op de kruk en accessoires. Dit zal echt helpen om een unieke stijl en een element van karakter en persoonlijkheid te introduceren dat past bij een diva.

3. Durf anders te zijn met een donker kleurenpalet

Geweldig mooie blauw geverfde slaapkamer met super leuke decoratie en lampen

Waar we in een woonkamer vaak een lichte kleur aanhouden kun je voor je slaapkamer eens iets helemaal anders proberen. Geef je slaapkamer een frisse, tijdloze sfeer met een koel, rustig en verzameld blauw en wit palet. Wie zegt dat je in slaapkamers geen gedurfde kleuren kunt gebruiken? Als je een echte blauw-fan bent, zul je dol zijn op deze opvallende slaapkamer. Gebruik indigo en marine blauw alsof ze neutraal zijn en je zult merken dat je ze kunt combineren met bijna elke kleur. Voeg zonder op te vallen accessoires toe welke geen felle kleuren hebben om het plaatje compleet te maken.

Als je een rustgevend gevoel wilt hebben in het kleurenschema van je slaapkamer, vullen de nautische tinten blauw en wit elkaar mooi aan. Kies een subtiel gestreept behang voor dit thema, gecombineerd met wit beddengoed en een splinternieuwe marineblauw wollen dekbed. Mollige witte kussens bedekt met kussens in contrasterende tinten marineblauw maken het helemaal af. Of ga voor al het witte beddengoed en accessoires, experimenteer met stoffen en texturen met geborduurd beddengoed, zijden kussens en kantbehang.

4. Probeer uniek te zijn

Jungle stijl slaapkamer, beetje overdreven maar wel mooi

Kleur is de gemakkelijkste en meest effectieve manier om onmiddellijk een sfeer te creëren voor elke kamer in je huis. Doe het goed, en je kunt een winnaar zijn. Een goed doordacht thema helpt je van begin tot einde bij het ontwerpen van een ruimte. Verander je kamer in een tropisch toevluchtsoord dat je het hele jaar door op een afgelegen eiland voelt. Combineer meerdere tropische tinten om een ​​ontspannen gevoel te creëren en voeg een hangmat toe voor een speelse toevoeging aan een slaapkamerhoek (je hoeft hem natuurlijk niet te gebruiken maar het is wel leuk). Papegaaienafdrukken, felroze botanische stoffen en oceaanblauwe muren dragen allemaal bij aan het thema, maar een hangmat is het echte “pièce de résistance” in dit fantastische plan.

5. Blijf bij een beproefd palet

Grijs met roze slaapkamer, geef hele mooie accenten mee met decoratiekussens

De grijs-op-grijs trend vertoont geen tekenen van vervaging. Verken de vele diepten van dit kleurenpalet door kleuren in lagen te plaatsen om een ​​schema te maken dat er samenhangend en wel overwogen uitziet. Gebruik grijs in zowel de lichtste als de diepste tonen om een ​​rijke, contrastrijke look te creëren die harmonieus en gecoördineerd is. Voeg een beetje kleur toe zoals hier gedaan is met een felroze-wit beddengoed.

6. Kies voor een diepe rode kleur

Dieprode kleur slaapkamer, let op dat het niet te druk wordt

Neem een ​​kleur en wees niet bang om ermee te spelen. Kies dramatisch, opwindend rood met zijn warme karakter voor een slaapkamer op het noorden. Koppel het met wit om het een beetje af te temperen en wees zelfverzekerd.

7. Speel met kleur combinaties

Fel gekleurde slaapkamer gecombineerd met rustgevend wit

Voeg wat gedurfde kleuren toe aan je slaapkamer om het een beetje op te fleuren. Het gaat niet alleen om het spatten van wat kleur in je slaapkamer, het gaat erom hoe je het gebruikt. Gebruik deze kamer als je inspiratie en gebruik een opvallende, maar onverwachte en fantasierijke combinatie van geel en roze om een ​​intens schema te creëren dat er allesbehalve saai uitziet. Plaats het tegen een witte achtergrond, zodat het uitdagende palet een neutrale slaapkamer tot leven brengt.

8. Heroverweeg roze

Zacht roze slaapkamer, een slaapkamer hoeft niet meisjes achtig te zijn als je roze gebruikt

Creëer een verfijnde slaapkamer met een volwassen roze tint. Licht roze is een elegante tint die perfect is voor een romantisch gevoel. De onderliggende beige tint voorkomt dat het overdreven “meisjes” achtig is en maak het modern door het samen te voegen met fris wit op het meubilair en de muren. Brede strepen op de muur geven een visuele impact en helpen ook om de kleurbalans precies goed te houden, zodat het vrijwel half wit en half roze door de kamer is. Houd je vast aan het gewaagde patroon, maar voeg een subtiele textuur toe met een sprei en een oversized hoofdeind met knopen voor een luxueus, luxueus gevoel. Koper is een geweldige aanvulling op roze, zoals de coole lamp met statief laat zien. Een heldere kroonluchter draagt ​​bij aan de glamour, zonder het kleurenschema te onderbreken. Als je een redelijk grote kamer hebt kun je ook een chesterfield fauteuil ergens in een hoekje plaatsen.

9. Werk met warme tinten en hout

Warme slaapkamer door gebruik van houd en beige tinten in combinatie met grijs

Hout is niet alleen voor rustieke kamers. Deze chique slaapkamer combineert gepolijst noten, eiken en berken met natuurlijk linnen, getextureerde wollen kleden, zachtgrijze muren en beige vloeren voor een volwassen, eigentijds gevoel. Een overmaatse hoofdeinde gemaakt in walnoot fineer om de ruimte helemaal af te maken. Meng houten afwerkingen zoals eiken en berken voor slaapkamermeubilair en accessoires.

10. Houd het aan de kust

Leuke DIY slaapkamer hoofdsteun, maak simpelweg kastjes achter je best, 2 vliegen in 1 klap

Creëer een rustige en ontspannen slaapkamer in de kleuren blauw en wit van de kust. Neem een ​​subtiel gestreept behang als uitgangspunt en gebruik het op een muur achter het bed om het als centraal punt in de kamer te laten fungeren. Gebruik planken als een hoofdeinde om essentiële benodigdheden en accessoires te plaatsen en eventueel wat leuke decoratie. Bekleed de achterkant van de kastjes met een op elkaar afgestemd behang in een blauwe tint. Werk het af met fris wit katoenen beddengoed in combinatie met accentkussens in marine blauw. Accessoires hoeft in dit geval niet duur te zijn, een klein potje met schelpjes doet al wonderen.

11. Wauw met wit

Volledig witte slaapkamer, maak accenten met decoratie en behang

Eenvoudig, maar o zo verfijnd, een volledig wit slaapkamerconcept als dit straalt gewoon luxe uit. Voeg een hoog hoofdbord toe dat gemaakt is van glanzend wit MDF voor maximale uitstraling. Bevestig zwevende planken als nachtkastjes en hang lampen op om rommel tot een minimum te beperken. Volledig wit bedlinnen is een must voor deze look. Verschillende texturen zijn de sleutel om het uiterlijk van deze kamer driedimensionaal te maken in plaats van plat.

12. Speel met een tropisch thema

Slaapkamer met tropisch schema, het hoeft niet altijd groen te zijn om tropisch en warm aan te voelen

In een van de vorige voorbeelden hebben we je een groen tropisch voorbeeld gegeven, dat voorbeeld was redelijk extreem, misschien is dit voorbeeld beter voor jou? Combineer een palet van superkrachtige kleuren met zwart voor een chique tropische look in de slaapkamer. Het extra grote patroon op het beddengoed staat in deze slaapkamer centraal. Het ‘kijk naar mij’-ontwerp vestigt de aandacht op het bed, terwijl andere patronen relatief neutraal worden gehouden. Kies de belangrijkste kleuren uit voor het beddengoed om je kleurenschema te coördineren, voeg accenten toe zoals het fuchsia-roze op de muren, het kussens en de turquoise hanglampen en voetenbankjes, gecombineerd met eenvoudig zwart-wit meubilair. Probeer tenslotte een achtergrondpaneel achter het bed te maken om het gebied in te kaderen. Dit subtiele behang in zwart-wit patroon helpt de hoeveelheid heldere kleuren in balans te houden.

13. Ga voor een prachtig grijs

Volledig grijze klassieke slaapkamer inrichting, is dit iets voor jou

Verander je slaapkamer in een luxe toevluchtsoord met een verfijnd palet van zilver en platina. Hoewel de look heel luxueus is, is het effect eenvoudig te bereiken als je in de hele kamer vergelijkbare tonen aan houdt. Meng tinten van dezelfde kleur, van saai tin (mat) tot gepolijst platina. Een glazen kroonluchter die laag boven het bed hangt helpt om de aandacht te trekken en glinstert tegen alle metaalachtige tinten in de kamer.

14. Ga voor een gekleurd bed

Slaapkamer met geel bed wat overkomt als het zonnetje in je slaapkamer, heerlijk

Versier je kamer met moderne eenvoudige patronen. Stippen en strepen hebben veel invloed in deze goed geproportioneerde ruimte met prachtige historische kenmerken. En alsof de zwart-witte patronen niet genoeg waren, verheft een prachtig geel bed de kamer naar een hoger niveau waardoor het bed echt het zonnetje in de kamer lijkt. De gebogen design kast biedt handige opbergmogelijkheden, maar is ook ideaal als scheidingswand als je ruimte hebt voor een aparte ontspannings- of kleedruimte.

15. Maak een zonnig schema met pittig geel

Zonnige slaapkamer door het gebruik vn geel in cobinatie met grijs en geen saaie vormgeving

Verf je slaapkamer geel als je een palet wilt dat vol zit met positieve sfeer. Geef elke kamer een helder, verwelkomend gevoel met een opbeurende stemming verbeterende gele kleur. Ideaal gezien, zou het je aan zonnige dagen of het zonnige zuiden moeten herinneren. Geel en grijs zijn een geweldige combinatie en werken heel goed samen. Hexagon-kastjes maken een einde aan traditionele planken en zijn van binnen behangen voor een decoratief effect.

16. Meng je bloemen

Fleurige slaapkamer zonder dat er ook maar echte bloemen in staan

Geef je slaapkamer serieuze stijlpunten met een extra groot hoofdeinde in een prachtige schilderkunstige print. Bloemen vormen het hart van deze kamer en combineren veel kleuren om een ​​avontuurlijk palet te creëren dat perfect samengaat, ondanks de verschillende stijlen. Een roze kruk, coole kunstwerken en Aziatisch geïnspireerde hanglampen maken de ruimte nog meer ‘wow’.

17. Ruw de randen op

Oranje decoratie en met spons geverfde slaakamer muren, heerlijk mooi toch

Kleur hoeft niet de hele muur te bedekken als je dat niet wilt. Verf halverwege voor een enigszins ‘ongedaan gemaakte’ benadering van decoratie die verrassend goed werkt. Als het de studio-achtige vibe van een artiest is waar je voor gaat, probeer dan een sponseffect tussen de twee kleuren in plaats van een perfect rechte lijn.

18. Voeg een blauwe tint toe

Blauwe muur voor in de slaapkamer of voor in je kleedruimte

Verander je slaapkamer of kleedruimte in iets opmerkelijks met een diepblauwe verf op de muren. Witte planken op de vloer en witte plinten zorgen voor een maximaal contrast, terwijl zwart meubilair bijna in de achtergrond oplost. Een dergelijke kleur zou overal in de slaapkamer werken, maar je kunt er ook voor kiezen om één speciale muur te maken en deze te combineren met een achtergrondpatroon met een bijbehorende kleur.

19. Wees cool met oranje

Warm oranje slaapkamer met dierlijke accenten van leer en huid

Maak een aards landenschema met een oranje kleur. Combineer het met kussens met een vergelijkbare tinten in de hoezen. Lederen accessoires en houten meubels zijn ideale partners voor deze op bossen geïnspireerde slaapkamer en creëren een vintage sfeer. Om te voorkomen dat de look te donker wordt, zijn de vloeren wit geverfd en de gordijnen licht gehouden. En als je geniet van de uitstraling van natuurlijk hout, ziet een bed met een extra groot houten hoofdeinde er echt goed uit. Mix walnoot, beuk en berk met natuurlijk katoenen beddengoed in de kleuren taupe en wit en werk het uiterlijk af met een koeien huid als vloerkleed voor een heerlijk natuurlijke uitstraling.